#gastro
Napravite savršeno tijesto za pizzu
Pripremite tijesto dan ranije i ostavite ga da stoji u hladnjaku! Vrijeme pripreme: do 45 min, broj porcija: 4, težina pripreme: jednostavno, kalorija po osobi: 515
Potrebno vam je
- 500 g oštro brašno
- 14 g suhi kvasac
- 0.50 mala žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
- 3.60 dl voda
Priprema
- U zdjelu stavimo brašno te umiješamo kvasac i sol. Dodamo 2 žlice maslinova ulja i 3,6 dcl mlake vode te smjesu umijesimo u tijesto.
- Mijesimo na pobrašnjenoj površini 10 minuta dok tijesto ne postane glatko. Oblikujemo ga u kuglu pa stavimo u lagano namašćenu zdjelu. Prekrijemo namašćenom plastičnom folijom. Ostavimo na toplom da se diže.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200 °C.
- Tijesto prebacimo na pobrašnjenu površinu, lagano izmijesimo, razdijelimo na 4 komada i razvaljamo u krugove od 23 cm.
- Na tijesto stavimo sastojke prema izboru i ispečemo pizzu.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!