#gastro
Napravite savršeno tijesto za pizzu
Pripremite tijesto dan ranije i ostavite ga da stoji u hladnjaku! Vrijeme pripreme: do 45 min, broj porcija: 4, težina pripreme: jednostavno, kalorija po osobi: 515
Potrebno vam je
- 500 g oštro brašno
- 14 g suhi kvasac
- 0.50 mala žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
- 3.60 dl voda
Priprema
- U zdjelu stavimo brašno te umiješamo kvasac i sol. Dodamo 2 žlice maslinova ulja i 3,6 dcl mlake vode te smjesu umijesimo u tijesto.
- Mijesimo na pobrašnjenoj površini 10 minuta dok tijesto ne postane glatko. Oblikujemo ga u kuglu pa stavimo u lagano namašćenu zdjelu. Prekrijemo namašćenom plastičnom folijom. Ostavimo na toplom da se diže.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200 °C.
- Tijesto prebacimo na pobrašnjenu površinu, lagano izmijesimo, razdijelimo na 4 komada i razvaljamo u krugove od 23 cm.
- Na tijesto stavimo sastojke prema izboru i ispečemo pizzu.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata
Izdvojeno
-
Aspirin može biti neočekivano rješenje. Acetilsalicilna kiselina, poznatija kao aspirin, pokazala se iznenađujuće učinkovitim sredstvom za izbjeljivanje obojenog rublja. Ovaj lijek, koji većina ljudi ima u kućnoj ljekarni, može učiniti čuda za umrljano bijelo rublje.
-
Zadrani se već danima zgražaju nad zamućenom vodom u potoku Vruljica, te blatom koje utječe i u gradsku marinu.
-
Donosimo raspored sportskih događaja ovog vikenda na Višnjiku
-
Nova TV priprema ponudu za dodjelu nove koncesije te vjeruje da će ju na raspisanom natječaju i dobiti, potvrđeno je s Nove TV koja i dalje ne komentira raniji prekršajni nalog Vijeća za elektroničke medije (VEM) od 100.000 eura zbog premalog ulaganja u hrvatski program
Reci što misliš!