Lifestyle

#gastro

Lagani ljetni ručak: Tjestenina s tikvicama i rajčicama

Lagani ljetni ručak: Tjestenina s tikvicama i rajčicama
Pexels

Tikvice su omiljeno povrće tijekom ljeta, jednostavne za pripremu, a lako se kombiniraju s drugim namirnicama. U nastavku donosimo recept za lagani ljetni ručak na bazi tikvica i rajčice.

Sastojci:

- 5 ili 6 srednjih tikvica, izrezane na trake ili krugove
- šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 veliki sjeckani luk
- sol i papar
- 2 ili 3 grančice timijana
- 2 rajčice
- 200 g tjestenine (penna ili ziti)
- svježe naribani parmezan
- nasjeckani peršin za ukras

Priprema: 

1. Za pripremu tjestenine stavite veliki lonac s vodom na štednjak i obavezno ju posolite.

2. Maslinovo ulje stavite u veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte tikvice, luk i timijan i pirjajte povremeno miješajući. Dodajte sol i papar te podesite toplinu kako bi luk i tikvice oslobodili tekućinu, ali ne smiju potamniti. Vrijeme pripreme oko 20 minuta ili kada primijetite  da je gotovo. 

3. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu tikvicama i malo povećajte temperaturu kako bi se svi okusi pomiješali. Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente.

4. Ako umak izgubi dio tekućine dodajte malo vode iz tjestenine. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u umak. Poslužite toplo, za bolji okus dodajte peršin i parmezan.


Reci što misliš!