Lifestyle

#gastro

Za doručak ili večeru: Kremasti omlet Marthe Stewart

Za doručak ili večeru: Kremasti omlet Marthe Stewart

Svaki chef i gastro entuzijast ima svoj recept za omlet, pa tako i Martha Stewart koja već desetljećima jaja priprema s maslacem i peršinom.

Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu. Ako pripremate večeru za više ljudi, nemojte samo povećati količinu jaja i sve ubaciti u tavicu, jer rezultat definitivno neće biti jednak. Obavezno radite svaki zasebno, zarolajte ga, stavite na topli tanjur i tako izbjegnite hlađenje. 

Sastojci:

  • 3 velika jaja
  • 1 žličica vode
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1/8 žličice soli
  • Prstohvat papra

Priprema:

  1. Mutilicom dobro pomiješajte jaja, vodu i sol.
  2. Kad se sjedini, dodajte maslac i peršin.
  3. Zagrijte tavicu, rastopite malo maslaca i dodajte jaja. Ne dirajte smjesu desetak sekundi, a zatim vilicom miješajte otprilike pola minute. Cilj je da već ispečeni dio na rubovima pomiješajte s tekućim jajima u sredini tavice.
  4. Kad se ispeče, ugasite vatru, zarolajte omlet i prebacite ga na tanjur.

Reci što misliš!