#gastro
Za doručak ili večeru: Kremasti omlet Marthe Stewart
Svaki chef i gastro entuzijast ima svoj recept za omlet, pa tako i Martha Stewart koja već desetljećima jaja priprema s maslacem i peršinom.
Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu. Ako pripremate večeru za više ljudi, nemojte samo povećati količinu jaja i sve ubaciti u tavicu, jer rezultat definitivno neće biti jednak. Obavezno radite svaki zasebno, zarolajte ga, stavite na topli tanjur i tako izbjegnite hlađenje.
Sastojci:
- 3 velika jaja
- 1 žličica vode
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1/8 žličice soli
- Prstohvat papra
Priprema:
- Mutilicom dobro pomiješajte jaja, vodu i sol.
- Kad se sjedini, dodajte maslac i peršin.
- Zagrijte tavicu, rastopite malo maslaca i dodajte jaja. Ne dirajte smjesu desetak sekundi, a zatim vilicom miješajte otprilike pola minute. Cilj je da već ispečeni dio na rubovima pomiješajte s tekućim jajima u sredini tavice.
- Kad se ispeče, ugasite vatru, zarolajte omlet i prebacite ga na tanjur.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!