Lifestyle

#gastro

Špageti s mesnim okruglicama i feta sirom za ljubitelje grčke kuhinje

Špageti s mesnim okruglicama i feta sirom za ljubitelje grčke kuhinje
The Creative Exchange

Slasne mesne okruglice pripremite brzinski u pećnici, a zatim im dodajte špagete i uživajte u genijalnom ručku gotovom u sat vremena.

Okruglice je najprije potrebno zapeći sa svih strana, a zatim ih jednostavno prebaciti u vatrostalnu posudu, dodati im šalšu i dovršiti u pećnici. Koristiti možete istu posudu na štednjaku i u pećnici, samo pripazite da su svi dijelovi posude prikladni i za pećnicu.

Okruglice možete poslužiti i uz pire krumpir, palentu ili drugi prilog po želji, a upakirati ih možete i u sendviče. 

Potrebno vam je:

  • 400 g špageta
  • 450 g junetine
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • Pola žličice mljevenog cimeta
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 2 šalice domaće šalše
  • 100 g feta sira
  • Maslinovo ulje
  • Svježi origano
  • Svježi peršin
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte tjesteninu pa je ocijedite.
  2. Pomiješajte meso, krušne mrvice, origano, sol, cimet, papar i protisnuti češnjak.
  3. Umiješajte žlicu i pol sitno sjeckanog peršina pa dodajte jaje. Rukama pomiješajte smjesu.
  4. Oblikujte 12 okruglica i stavite ih u posudu. Neka se ohlade u hladnjaku barem pet minuta.
  5. Na zagrijanom ulju u tavi pržite okruglice osam minuta.
  6. Malo ih ocijedite na kuhinjskom ručniku i stavite u vatrostalnu posudu.
  7. Prelijte ih domaćom ili kupovnom šalšom i pospite feta sirom pa pecite 20 minuta u pećnici na 180°C.
  8. Pospite ih ostatkom peršina, još malo feta sira i poslužite s tjesteninom.

Dobar tek!


Reci što misliš!