Lifestyle

Samoća je ponekad dobra

Pet znakova koje vam šalju mozak i tijelo kad trebate vrijeme samo za sebe

Pet znakova koje vam šalju mozak i tijelo kad trebate vrijeme samo za sebe

Ponekad nam svakodnevne obveze jednostavno potpuno preuzmu život i onemoguće nam vrijeme za sebe koje nam je potrebno kako bismo ostali 'pri sebi.' Osjećate li se rastreseno u posljednje vrijeme? Provjerite šalje li vam tijelo signale.

Ništa vas ne uzbuđuje

Jedna od najranijih indikacija da vam treba time -off je kad jednostavno ništa ne zvuči zabavno. Moguće je da su vam stvari zbog kojih ste inače uzbuđeni i sretni više ne izazivaju entuzijazam.

Kako biste vratili ravnotežu, radite nešto kreativno. Kombinacija samoće i kreativnih ideja će vas inspirirati i vratiti vam želju za novim iskustvima.

Prehrana

Apetit varira od osobe do osobe. Neki će ljudi pod stresom početi jesti velike količine hrane i prejedati se, a drugi neće ništa staviti u usta cijeli dan. Kad primijetite drastične promjene u načinu i planu prehrane, obratite pozornost na to što se događa iznutra.

Ako se prejedate, pokušajte se opustiti na druge načine i bavite se drugim stvarima kad osjetite neobjašnjivu potrebu za hranom. Tako ćete osvijestiti problem i izbjeći nakupljanje kilograma.

Izluđuju vas sitnice

Česti je scenarij da nas živciraju i najmanje sitnice kad se ne osjećamo dobro i ispunjeno. Možda ste zaboravili nešto kupiti u trgovini ili poslati mail - ako vas takve stvari dovedu do ludila, vrijeme je da se zapitate u čemu je zbilja problem.

U takvim situacijama pitajte se dvije stvari: je li ova situacija toliko važna ili koja potreba mi trenutno nije zadovoljena (glad, žeđ, umor)? Dišite duboko i slušajte svoje tijelo. 

Iznenadna bolest

Ako ste bili posebno zauzeti i pod stresom, nije neobično da vas tijelo 'sabotira.' Kad sami ne uzimamo vrijeme za sebe, tijelo nas samo natjera na to.

Često se dogodi da razvijemo prehladu u zadnji trenutak prije važnog događaja ili baš kad imamo najviše obaveza. Shvatite to kao alarm koji tijelo šalje da se morate odmoriti.

'Pucate' na druge ljude

Vaš partner nije ništa krivo učinio, a izderali ste se na njega. Baš kao i vaš najbolji prijatelj. Sigurni znak da se morate opustiti i provesti vrijeme sami je kad 'pucate' na svoje najbliže ljude.

To su situacije u kojima vaša frustracija zbog toga što nemate vremena za sebe izlazi na van prema drugim ljudima.


Reci što misliš!