Lifestyle

#ženskikantun

Kolika je šansa da vaša prijateljica završi s vašim bivšim?

Kolika je šansa da vaša prijateljica završi s vašim bivšim?
Oleg Baliuk / Freepik

Biste li se vi ikada spetljali s bivšim svoje prijateljice? Kako biste reagirali da se vaša prijateljica spetlja s nekim od vaših bivših? Dva pitanja koja svakako tjeraju na razmišljanje.

Možda ste uvjereni kako vi to nikada ne biste učinili, kao i da vaše prijateljice ne bi nikada učinile takvo što, ali statistike ne idu u prilog ovakvim razmišljanjima. 

Naime, nedavno provedeno istraživanje koje je provela dejting aplikacija 'Plenty of Fish' otkrilo je kako je čak jedna trećina ispitanika okončala prijateljstvo upravo zato što je došlo do veze između prijatelja i bivše ljubavi. 

Upitani koliko se i sami pridržavaju pravila da nije u redu dejtati bivše ljubavi naših prijatelja, 77% ih je odgovorilo da se toga pridržavaju uvijek ili često, 18% ih je reklo kako ga se pridržavaju tek ponekad, a samo 5% ih je priznalo kako ih za to pravilo nije ni najmanje briga. 

Također, 77% ispitanika je reklo kako bi, u slučaju da se zaljube u bivšu ljubav nekog prijatelja, tražili od tog istog prijatelja dopuštenje da se počnu viđati s tom osobom. Ono što je interesantno je kolika je razlika u stavovima s obzirom na generacijski jaz. Tako na primjer 78% onih koji su rođeni između 1944. i 1964. vjeruju kako je ovakvo ponašanje nedopustivo, dok to isto misli značajno manjih 66% rođenih između 1995. i 2000. godine. 

A mišljenja se razlikuju i kada su u pitanju muškarci i žene - tako  se 63% žena slaže kako je potpuno neprihvatljivo upustiti se u ikakvu vezu s prijateljičinim bivšim, dok njihovo mišljenje dijeli tek 33% frajera. A što je samo još jedan dokaz da, muškarci i žene, očito, život prema potpuno drugačijim pravilima.


Reci što misliš!