Lifestyle

#gastro

Bruschette s grilla uz komad mesa, ribe ili za predjelo

Bruschette s grilla uz komad mesa, ribe ili za predjelo

Idealan prilog mesnim specijalitetima s grilla bit će i ove brze i jednostavne bruschette.

Kod pripreme bruschetta, najvažniju ulogu igraju maslinovo ulje, češnjak i rajčica. Dobra doza sira također je odlična ideja. Koristite mozzarellu, parmezan ili neki drugi topljivi sir kako biste dobili kremastu i rastezljivu komponentu.

Bruschette poslužite odmah, dok su još tople, uz komad mesa, ribe ili za predjelo.  

Potrebno vam je:

  • 1 baguette kruh
  • 300 g cherry rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • 100 g sira po želji
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Kriške kruha premažite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom.
  2. Ostatak češnjaka protisnite ili nasjeckajte jako sitno. Cherry rajčice prepolovite.
  3. Češnjak, rajčice dvije žlice maslinovog ulja, sol, papar i svježi bosiljak ubacite u posudu i dobro promiješajte.
  4. Kruh stavite na grill rešetku i pustite da poprimi boju s donje strane, a zatim ga preokrenite i dok je još na roštilju, dodajte po žlicu mješavine rajčice na svaku krišku.
  5. Pospite sirom, pecite još minutu do dvije, pa maknite s grilla i poslužite toplo.

Reci što misliš!