#gastro
Bruschette s grilla uz komad mesa, ribe ili za predjelo
Idealan prilog mesnim specijalitetima s grilla bit će i ove brze i jednostavne bruschette.
Kod pripreme bruschetta, najvažniju ulogu igraju maslinovo ulje, češnjak i rajčica. Dobra doza sira također je odlična ideja. Koristite mozzarellu, parmezan ili neki drugi topljivi sir kako biste dobili kremastu i rastezljivu komponentu.
Bruschette poslužite odmah, dok su još tople, uz komad mesa, ribe ili za predjelo.
Potrebno vam je:
- 1 baguette kruh
- 300 g cherry rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 1 šaka svježeg bosiljka
- 100 g sira po želji
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Kriške kruha premažite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom.
- Ostatak češnjaka protisnite ili nasjeckajte jako sitno. Cherry rajčice prepolovite.
- Češnjak, rajčice dvije žlice maslinovog ulja, sol, papar i svježi bosiljak ubacite u posudu i dobro promiješajte.
- Kruh stavite na grill rešetku i pustite da poprimi boju s donje strane, a zatim ga preokrenite i dok je još na roštilju, dodajte po žlicu mješavine rajčice na svaku krišku.
- Pospite sirom, pecite još minutu do dvije, pa maknite s grilla i poslužite toplo.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!