nutricionisti znaju!
Pretjerali ste s hranom za blagdan? Trik je u peršinu
Nutricionisti tvrde kako je dobro konzumirati peršin kod prejedanja, jer ublažava nadutost i dispepsiju te potiče izlučivanje tekućine toksina iz organizma.
Dvogodišnja biljka nježnih cvjetova sadrži kloforil, koji ubija
bakterije odgovorne za loš zadah pa ga valja žvakati
svakodnevno.
Sirovi peršin bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti,
jer olakšava apsorpciju željeza.
Čaj od peršina oputa i ublažava glavobolje, migrene, astmu,
grčeve u trbuhu i iritaciju mjehura. Savjetuje se dojiljama kad
im otiču grudi. Ne treba ga zakiseljavati.
Sok od svježeg peršina može se rabiti lokalno protiv zubobolje, piše Večernji list.
Izdvojeno
-
U Pakoški spomenar su sabrane domaće riječi, poslovice, izreke, tradicijski recepti, običaji
-
Alergijin novi album "Krv i znoj" od danas je, točno 30 godina od prve probe, dostupan na svim streaming servisima
-
Predstavljanje nezavisne liste Ladislava Ilčića na izborima za EU parlament 2024. će se održati u ponedjeljak, 29. travnja 2024., u 18 sati na Narodnom trgu.
-
U utorak, 30. travnja u Gradskoj knjižnici Zadar Veronika Santo predstavlja roman
Reci što misliš!