nutricionisti znaju!
Pretjerali ste s hranom za blagdan? Trik je u peršinu
Nutricionisti tvrde kako je dobro konzumirati peršin kod prejedanja, jer ublažava nadutost i dispepsiju te potiče izlučivanje tekućine toksina iz organizma.
Dvogodišnja biljka nježnih cvjetova sadrži kloforil, koji ubija
bakterije odgovorne za loš zadah pa ga valja žvakati
svakodnevno.
Sirovi peršin bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti,
jer olakšava apsorpciju željeza.
Čaj od peršina oputa i ublažava glavobolje, migrene, astmu,
grčeve u trbuhu i iritaciju mjehura. Savjetuje se dojiljama kad
im otiču grudi. Ne treba ga zakiseljavati.
Sok od svježeg peršina može se rabiti lokalno protiv zubobolje, piše Večernji list.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!