#kužina
Brzi kolač: Kocke s grizom "na čaše"
Nemate vremena ni volje za komplicirane deserte? Ovo je recept za vas!
4 jajeta
1 šalica (od 200ml) šećera
1 šalica ulja
1 šalica jogurta
1 šalica ja griza
2 šalica brašna
1 kesica praška za pecivo
1 limun - kora
Preljev:
4 šalica voda
3 šalica šećera
1 limun
Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca i mutiti da bude čvrsto. Dodati ulje, jogurt, griz, brašno, prašak za pecivo i koru od limuna. Sjediniti lagano mikserom, na najmanjoj brzini. Tepsiju namazati uljem, posuti brašno i naliti smjesu.
Peći na 220 C.
Od šećera i vode skuhati preljev, neka vrije 5 minuta, dodati limun na kolutove.
Vruć kolač preliti hladnim preljevom.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će s promjenjivom naoblakom gdjegod pasti uglavnom samo malo kiše, i to češće prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
Reci što misliš!