Lifestyle

#ženskikantun

Četiri stvari koje morate odmah prijaviti frendici

Četiri stvari koje morate odmah prijaviti frendici
Designed by Freepik

Ne sviđa vam se novi dečko vaše frendice? To je jedna stvar. Mislite da tip loše utječe na nju, opasan je ili da joj mulja? To je druga stvar i imate se svako pravo brinuti, ali što napraviti?

Svaka je od nas bila u obje uloge u ovoj priči: cura koja je pala na lošeg tipa i zabrinuta frendica. Postoje neke stvari za koje je jasno da nisu prihvatljive u vezama, ali što s onim rubnim ponašanjima, koja bi mogla (ali ne nužno) biti znak za uzbunu? I, ono najgore, kako to reći nekome tko je zaljubljen preko ušiju?

Znamo da neće biti ugodno, ali ako primjećujete neke od ovih znakova u vezi vaše najbolje prijateljice, možda je vrijeme da pokušate popričati s njom...

Upucava vam se

Stalno vam dijeli komplimente, implicira da mu se sviđate ili možda čak da ne vjeruje u monogamiju? Dodiruje vas više nego što smatrate primjerenim? Možda je čak nešto otvoreno pokušao s vama dok ona nije bila prisutna? Morate to prijaviti svojoj frendici! Samo budite oprezni, zaljubljeni su ljudi često iracionalni pa bi vas mogla optužiti da vi zapravo uživate u tome (ili potičete to)

Imaju problema u komunikaciji

Nema teže stvari nego gledati svoju najbolju prijateljicu - dakle, osobu koju smatrate pametnom i sposobnom - gledati kako se da povlačiti za nos od nekog kretena. Ako vam se vaša frendica žali stalno na iste probleme u vezi, kao na primjer, on ne želi pričati o svojim osjećajima, nije joj još rekao da je voli (a već su neko vrijeme zajedno) ili stalno smišlja izgovore o prošlim iskustvima zbog kojih mu je sad teško otvoriti se, vjerojatno vam je jasno da frajer nešto mulja. Isto tako, vjerojatno ne možete shvatiti kako njoj to nije jasno. Ipak, budite strpljivi ako joj odlučite to priopćiti. Ponekad neke stvari namjerno ne primjećujemo kako se ne bismo trebali suočiti s njima.

Ne dopušta joj izlaske

Pokušaji kontrole, manipulacije ili direktno ograničavanje nečije slobode nisu stvari koje treba shvaćati olako. Ako primjećujete takva ponašanja kod dečka vaše najbolje prijateljice, ne okolišajte oko toga. Vaša je dužnost da ju upozorite u što se upušta. Ne sluša li vas, pričajte s ostalim vašim prijateljima i obitelji pa joj zajedno probajte ukazati na to.

Previše pije

Ok, svi izlazimo i normalno je ponekad pretjerati s alkoholom... Ali što ako se to "ponekad" prečesto događa? Ili što ako dečko vaše frendice postaje neugodan kada previše popije? Ako vi to primjećujete, a ona ne, postoji mogućnost da ju je već povukao sa sobom u svoje loše navike. Ako je tako, vrijeme je za intervenciju.


Reci što misliš!