Lifestyle

#gastro

Carbonara - brzi klasik iz kuhinje Gennara Contalda

Carbonara - brzi klasik iz kuhinje Gennara Contalda

Gennaro ima nekoliko savjeta za pripremu najukusnije carbonare.

Gennaro Contaldo definitivno je jedan od najsimpatičnijih chefova i redovito pratimo njegove recepte i videe na portalu Jamieja Olivera, kao i emisiju "Two Greedy Italians".

Jela su mu pravi comfort food, lako ih je pripremiti, a poseban je užitak slušati uputstva na engleskom jeziku sa snažnim talijanskim naglaskom.

Jedno od dražih Gennarovih jela nam je carbonara - svima poznata kombinacija tjestenine, jaja i pancete. Vjerujemo da ste je već pripremali, ali od Gennara ipak možete naučiti nekoliko trikova. Obavezno isprobajte! 

Sastojci:

  • 3 velika žumanjka
  • 40 g parmezan
  • 150 g pancete
  • 200 g špageta
  • 1 režanj češnjaka
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pomiješajte žumanjke, parmezan, začinite paprom i dobro izradite vilicom.
  2. Pancetu narežite na male komadiće. Sačuvajte kožu pancete.
  3. Skuhajte špagete u slanoj vodi. Sačuvajte malo vode.
  4. Tavu natrljajte kožom pancete, a potom upalite vatru.
  5. Češnjak ogulite, zgnječite dlanom i ubacite u zagrijanoj tavici. Pustite minutu kako bi otpustio okuse, a potom dodajte pancetu i pecite je dok ne postane lagano hrskava.
  6. Maknite češnjak iz tavice, dodajte tjesteninu i promiješajte.
  7. Tavu maknite s vatre, dodajte malo vode preostale od kuhanja tjestenine, popaprite i ulijte smjesu jaja. Promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode.

Reci što misliš!