za mesna jela
Najkremastiji prilog u kojem možete uživati do besvijesti
Želite li ukusan prilog mesnom jelu, posegnite za cvjetačom i napravite pire. Pire od cvjetače je manje kalorično jelo od onog klasičnog pirea od krumpira, a vrlo je fleksibilno.
Pire od cvjetače izvrsno se slaže s mesnim, ribljim, ali i povrtnim jelima. Pritom je dobro znati da je manje kalorično od klasičnog pirea od krumpira. Evo kako ga najlakše možete napraviti.
Sastojci za pire od cvjetače:
1 velika glavica cvjetače
3 žlice maslaca
400 ml vode
sol i papar po želji
Priprema:
1. Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne
komade.
2. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu
propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.
3. Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po
želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.
4. Procjedite cvjetaču, no zadržite 50 mililitara
tekućine od kuhanja. Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom
od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera.
5. Po potrebi dodajte još komadić otopljenog
maslaca, te sve zajedno začinite solju i paprom. Dobar tek!
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!