Lifestyle

za mesna jela

Najkremastiji prilog u kojem možete uživati do besvijesti

Najkremastiji prilog u kojem možete uživati do besvijesti

Želite li ukusan prilog mesnom jelu, posegnite za cvjetačom i napravite pire. Pire od cvjetače je manje kalorično jelo od onog klasičnog pirea od krumpira, a vrlo je fleksibilno.

Pire od cvjetače izvrsno se slaže s mesnim, ribljim, ali i povrtnim jelima. Pritom je dobro znati da je manje kalorično od klasičnog pirea od krumpira. Evo kako ga najlakše možete napraviti.

Sastojci za pire od cvjetače: 
1 velika glavica cvjetače 
3 žlice maslaca
400 ml vode 
sol i papar po želji

Priprema: 
1. Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne komade. 

2. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.

3. Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.

4. Procjedite cvjetaču, no zadržite 50 mililitara tekućine od kuhanja. Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera. 

5. Po potrebi dodajte još komadić otopljenog maslaca, te sve zajedno začinite solju i paprom. Dobar tek!

Punkufer


Reci što misliš!