#kužina
Trik Gordona Ramsaya za poširana jaja
Želite li iznenaditi svoje ukućane specijalnim doručkom napravite ima jaja na benediktinski. Riječ o poširanim jajima koje se poslužuju uz tostirano pecivo, hrskavu slaninu ili šunku te umak holandez.
U procesu izrade ovoga jela mnogima najteže pada poširanje jaja,
budući da je riječ o tehnički zahtjevnom
procesu.
Poširati jaje znači termički obraditi jaje izvan ljuske u
vrućoj vodi. Da jaje ne bi eksplodiralo u vodi ili se rasulo,
potrebno je slijediti neka pravila.
Britanski chef Gordon Ramsay tvrdi da voda za
poširanje ne smije ključati kad ubacujete jaje jer će to uništiti
cijeli rezultat.
Najbolje bi bilo da jaje razbijete prvo u šalici kako bi
lakše i preciznije mogli pozicionirati ovu namirnicu u lonac
s vodom.
Vodu za poširanje obavezno posolite, te u nju dodajte
ocat. Britanski kuhar tvrdi da će ocat pomoći u procesu
stvrdnjavanja bjelanjka u trenutku kad jaje dotakne zagrijanu
vodu.
Kada voda zavrije, pjenjačom je promiješajte kako bi
stvorili mali vrtlog. Ubacite jaje u taj vrtlog.
Znat ćete da je jaje gotovo kad ispliva na površinu
vode.
Ocijedite višak tekućine iz poširanog jaja, posolite ga pa
položite na tostirano pecivo i preprženu šunku. Preko svega
dodajte žlicu svježe pripremljenog umaka holandez.
Punkufer
Izdvojeno
-
Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov predao je ključeve novim vlasnicima 24 stana izgrađenim po programu poticane stanogradnje u Sv. Filip i Jakovu
-
Više od 10.000 putnika koji lete Air New Zealandom tijekom lipnja bit će zamoljeni da stanu na vagu prije nego što se ukrcaju na let.
-
Povrat navedenog proizvoda moguć je u bilo kojoj Müller poslovnici. Plaćeni iznos bit će Vam vraćen i bez predočenja pripadajućeg računa.
-
U nesreći koja se dogodila za vrijeme kupanja u rijeci Rajni smrtno su stradali 36-godišnji muškarac i njegov sedmogodišnji sin, rekao je u utorak ujutro glasnogovornik policije u Bonnu.
Reci što misliš!