#kužina
Trik Gordona Ramsaya za poširana jaja
Želite li iznenaditi svoje ukućane specijalnim doručkom napravite ima jaja na benediktinski. Riječ o poširanim jajima koje se poslužuju uz tostirano pecivo, hrskavu slaninu ili šunku te umak holandez.
U procesu izrade ovoga jela mnogima najteže pada poširanje jaja,
budući da je riječ o tehnički zahtjevnom
procesu.
Poširati jaje znači termički obraditi jaje izvan ljuske u
vrućoj vodi. Da jaje ne bi eksplodiralo u vodi ili se rasulo,
potrebno je slijediti neka pravila.
Britanski chef Gordon Ramsay tvrdi da voda za
poširanje ne smije ključati kad ubacujete jaje jer će to uništiti
cijeli rezultat.
Najbolje bi bilo da jaje razbijete prvo u šalici kako bi
lakše i preciznije mogli pozicionirati ovu namirnicu u lonac
s vodom.
Vodu za poširanje obavezno posolite, te u nju dodajte
ocat. Britanski kuhar tvrdi da će ocat pomoći u procesu
stvrdnjavanja bjelanjka u trenutku kad jaje dotakne zagrijanu
vodu.
Kada voda zavrije, pjenjačom je promiješajte kako bi
stvorili mali vrtlog. Ubacite jaje u taj vrtlog.
Znat ćete da je jaje gotovo kad ispliva na površinu
vode.
Ocijedite višak tekućine iz poširanog jaja, posolite ga pa
položite na tostirano pecivo i preprženu šunku. Preko svega
dodajte žlicu svježe pripremljenog umaka holandez.
Punkufer
Izdvojeno
-
Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u povodu obilježavanja Dana sjećanja kako je Vukovar simbol obrane slobode i Hrvatske te kako je na Vladi da na temeljima suvremene Hrvatske države čini maksimalne napore kako bi se odužila braniteljima i njihovim obiteljima.
-
Nedjeljama u Knjigozemskoj tečaj analogne fotografije. Dođite i razmjenite iskustva, radite u tamnoj komori.
-
Uz nazočnost više tisuća građana iz cijele Hrvatske, komemorativni program povodom obilježavanja 33. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu počeo je na Ambaru.
-
Linos klub Zadar organizira humanitarni božićni bal 6. prosinca u hotelu A'mare. Očekuje nas bogata večera, lutrija i glazbeni program
Reci što misliš!