Lifestyle

mitovi o hrani

Namirnice "na lošem glasu" koje ne trebate odbaciti

Namirnice

Svjetski poznata nutricionistica Monica Reinagel često daje savjete o prehrani i razbija mitove o hrani. Otkriva i koje namirnice, iako vjerujemo suprotvno, možemo konzumirati češće.

Kava

Konzumacija crne kave dobra je za "dobri" kolesterol jer pomaže tijelu smanjiti upale. Kava je bogata antioksidansima, štiti srce i nema potrebe da je izbacujete iz dnevnog rasporeda sve dok ne pretjerujete.

Crveno meso

Reinagel tvrdi kako crveno meso ima lošu reputaciju iz krivih razloga. Pojedni komadi crvenog mesa, poput filet mignona i flam odreska su vrlo hranjivi i dobri za zdravlje srca. Dobar su izvor proteina, željeza, B vitamina, cinka...

Krumpir

Ako smanjujete količinu soli, trebate povećati izvor kalija. Jedite svježe voće, povrće i žitarice. Krumpir je jedan od najboljih izvora kalija.

Svinjska mast

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33 posto manje zasićenih masnih kiselina od maslaca. Uz to je i odličan izvor vitamina B i minerala, piše Večernji list.


Reci što misliš!