mitovi o hrani
Namirnice "na lošem glasu" koje ne trebate odbaciti
Svjetski poznata nutricionistica Monica Reinagel često daje savjete o prehrani i razbija mitove o hrani. Otkriva i koje namirnice, iako vjerujemo suprotvno, možemo konzumirati češće.
Kava
Konzumacija crne kave dobra je za "dobri" kolesterol jer pomaže tijelu smanjiti upale. Kava je bogata antioksidansima, štiti srce i nema potrebe da je izbacujete iz dnevnog rasporeda sve dok ne pretjerujete.
Crveno meso
Reinagel tvrdi kako crveno meso ima lošu reputaciju iz krivih razloga. Pojedni komadi crvenog mesa, poput filet mignona i flam odreska su vrlo hranjivi i dobri za zdravlje srca. Dobar su izvor proteina, željeza, B vitamina, cinka...
Krumpir
Ako smanjujete količinu soli, trebate povećati izvor kalija. Jedite svježe voće, povrće i žitarice. Krumpir je jedan od najboljih izvora kalija.
Svinjska mast
Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33 posto manje zasićenih masnih kiselina od maslaca. Uz to je i odličan izvor vitamina B i minerala, piše Večernji list.
Izdvojeno
-
Dođite u Glazbenu zbirku Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak 16. prosinca na Božićni kviz!
-
Na osunčanom Trgu Petra Krešimira IV u Pagu održan je svečani doček Svete Lucije, zaštitnice svjetla, koji je privukao brojne građane i posjetitelje.
-
-
Hrvatski skijaš Filip Zubčić sedmi je nakon prve vožnje veleslaloma kojeg skijaši voze u subotu za Svjetski kup u Val d'Isereu, dok je najbrži Švicarac Marco Odermatt.
Reci što misliš!