Lifestyle

#gastro

Slasni popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira za bilo koji obrok u danu

Slasni popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira za bilo koji obrok u danu
Thinkstockphotos.com

Popečci od brokule, krumpira, poriluka i sira izvrstan su doručak, ručak i večera. Od navedenih sastojaka možete pripremiti četiri velika, niskokalorična popečka.

Ostatak možete ohladiti i spremiti u zamrzivač. Prije serviranja ih stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite ih 20-ak minuta. 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 g sitno nasjeckanog poriluka
  • 50 g sitno nasjeckanog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 70 g sitno narezane brokule
  • 200 g krumpira narezanog na sitne kockice
  • 30 g naribanog cheddara
  • 4 žlice vode
  • Sol

Priprema:

  1. Povrće sitno nasjeckajte.
  2. Na tavici zagrijte ulje, dodajte poriluk, luk i češnjak i pričekajte nekoliko minuta da omekšaju. Povremeno promiješajte.
  3. Skuhajte krumpir narezan na sitne kockice u slanoj vodi.
  4. U tavicu dodajte krumpir, dvije žlice vode i posolite. Promiješajte, poklopite i kuhate 10-ak minuta na laganoj vatri.
  5. Na kraju ubacite brokulu, preostale dvije žlice vode, poklopite i kuhajte još 15-minuta. Povremeno promiješajte.
  6. Pričekajte da se smjesa malo ohladi, a potom dodajte sir i oblikujte četiri kuglice jednake veličine. Pritisnite ih dlanom kako bi formirali popečke.
  7. Zagrijte tavicu i pecite ih 4 – 5 minuta sa svake strane. Poslužite toplo!

Reci što misliš!