#hitrecept
Bavarska krema božanstvenog okusa
Biskvit ste napravili sami, ili ste kupili gotov? Oduševit će vas recept za bogatu kremu koja je savršena i kao samostalni desert u čaši..! Koristi se često kao samostalni desert serviran u čaši, te za punjenje Pavlova torte (torte od beze kora od bjelanjaka), punjenje cupcakesa ili krafni.
Franc.Creme bavaroise) je krema koja se sastoji od mlijeka, šećera, žumanjaka, želatine, slatkog vrhnja i vanilije i malo ruma. Slična je slastičarskoj kremi, ali je malo mekanija.
Klasična bavarska krema je poznata po svom okusu na rum i vaniliju, iako se u nju mogu dodavati i drugi likeri za aromu, te naribane korice naranče ili limuna, naribana čokolada, bobičasto voće ili nasjeckani bademi.
Koristi se često kao samostalni desert serviran u čaši, te za punjenje Pavlova torte (torte od beze kora od bjelanjaka), punjenje cupcakesa ili krafni.
Prednosti bavarske kreme: Elegantnog i punog okusa. Nije teška krema. Uz dodane arome još joj se pojačava okus. Odlična kao dodatak Pavlova torti ili drugim laganim biskvitima, za punjenje cupcakesa ili krafni.
Nedostaci bavarske kreme: Ne može dugo stajati, preporuča se najviše dva dana. Nije pogodna kao krema unutar torti sa više biskvita,da biskviti ne skliznu s nje. Nije pogodna za ukrašavanje torti ili cupcakesa.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!