#gastro
Fritaja s gljivama i parmezanom idealan je obrok za svako doba dana
Fritaja je idealna za doručak, lagani ručak, večeru...
Fritaja je jelo koje zaista mogu napraviti i oni kojima kuhanje
nije jača strana, a osim što ćete pripremiti nešto izuzetno
ukusno, ovo jelo je i jako zdravo. Omiljene gljive u kombinaciji
s parmezanom, porilukom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju
okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti.
Ako želite veću količinu fritaje ili želite da vam jaja budu
kremastija, u istučena jaja možete dodati i malo svježeg sira ili
skute. Svježi peršin možete zamijeniti i bilo kojim drugim
začinom po vašoj želji, a možete u tavu ubaciti i šaku svježih
listova rukle čiji će okus pasati jajima i gljivama.
Potrebno vam je:
200 g svježih gljiva (šampinjoni, bukovače...)
jedan poriluk
5 jaja
1 žlica parmezana
sol
papar
žlica maslaca
100 g sjeckane slanine
peršin
Priprema:
Gljive očistite četkicom i narežite na ploške. Poriluk narežite
na rezance. U tavi rastopite maslac i pustite neka se jako
zagrije. Ubacite poriluk pa gljive, i zapecite ih na jakoj vatri,
da potamne i lagano se karameliziraju. U posudi sa strane
istucite jaja pjenasto, sa soli i paprom. Smjesi dodajte i
parmezan. U tavu ubacite i kockice slanine. Čim se rastopi
izlijte smjesu od jaja. Smanjite vatru do srednje jačine i pecite
samo s jedne strane bez miješanja, dok korica ne postane rumena i
hrskava, a sredina ostane još malo kremasta.
Izdvojeno
-
Sa svojom slavnom "jogom bonitom", lijepom igrom, legendarnim zvijezdama i rekordnih pet naslova svjetskog prvaka, Brazil je desetljećima poznat kao "zemlja nogometa". Ali je li još uvijek tako?
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Još uvijek možeš biti dio Wings for Life World Run utrke kao sudionik uz aplikaciju. Pridruži se zajednici trkača na organiziranoj utrci uz aplikaciji ili sam trči svoju omiljenu rutu.
-
U tijeku je Slovenski vikend u Biogradu na moru. U bogatom programu našla se i ova zanimljiva izložba na rivi!
Reci što misliš!