Lifestyle

kužina

Za ručak i večeru: Talijanska mesna štruca

Za ručak i večeru: Talijanska mesna štruca

Mesna štruca obogaćena paprikom, ušuškana u umak od rajčice zasigurno će obradovati sve ljubitelje mljevenog mesa.

Sastojci

570 g miješanog mljevenog mesa
80 g kruha
150 g luka
120 g crvene paprike
20 g svježeg lista peršina
2 jaja
3 žlice mlijeka
1 žličica papra
1 žličica mljevene crvene paprike
1 žličica origana
2 žličice soli
500 ml umaka od rajčice (šalše)

Priprema:

U duboku posudu rukama natrgajte kruh na manje komade. Na njega naribajte oguljenu glavicu luka. Dodajte tri žlice mlijeka. Sve pomiješajte rukama.

Kada kruh upije svu tekućinu, u posudu dodajte mljeveno meso, naribanu svježu crvenu papriku, dva jaja, sitno sjeckani list peršina te začine (sol i papar, mljevenu crvenu papriku, origano). Ponovno sjedinite namirnice rukama.

Meso oblikujte u štrucu u kalupu za kruh kojeg prethodno ne trebate nauljiti.

Pecite mesnu štrucu oko 40 minuta na prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Dok se mesna štruca peče, pripremite domaću šalšu ili možete koristiti kupovnu verziju. Ako je radite kod kuće, onda na malo maslinova ulja prepržite luk, dodajte češnjak i peršin i na kraju na kockice narezanu svježu rajčicu. Kuhajte dok se rajčice ne raskuhaju u vlastitom soku te ih po potrebi podlijte s malo vode. Začinite šalšu po ukusu.

Nakon 40 minuta izvadite mesnu štrucu iz pećnice i zalijte šalšom. Pecite dodatnih 30 do 40 minuta. Poslužite toplo.

Volim meso


Reci što misliš!