#gastro
Dobitna kombinacija: Pire krumpir s kozjim sirom
Jedan sastojak može običan pire krumpir, na kojeg smo već navikli, pretvoriti u nezaboravan prilog.
Pire krumpir je klasik i teško je odoljeti podatnoj, kremastoj strukturi, ali je pomalo dosadnjikav. Ako umiješajte malo kozjeg sira, timijan i bosiljak - u potpunosti će se transformirati.
Sastojci su dovoljni za pet serviranja, ali garantiramo da će svi tražiti repete i preporučujemo da pripremite dvostruku količinu.
Sastojci:
- 700 g krumpira
- 120 ml mlijeka
- 120 g svježeg kozjeg sira
- 3 žlice maslaca
- ½ žličice soli
- ¼ žličice sušenog bosilja
- ¼ žličice sušenog timijana
Priprema:
- Krumpire operite, ogulite i skuhajte u slanoj vodi.
- Procijedite ih, dodajte kozji sir, omekšali maslac, začine.
- Zgnječite krumpir i postepeno ulijevajte mlijeko.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!