recept
Isprobajte ukusno varivo od leće s kobasicom
Prijedlog za ukusan i zdrav obrok. Leća je bogata mineralima, vitaminima, folnom kiselinom i drugim korisnim tvarima. Sadrži značajan udio vlakana i beta karotena. I odlično se slaže sa žitaricama, jajima ili mesom
Sastojci
120 g smeđe leće
1 lovorov list
po ¼ crvene i žute paprike
½ stabljike celera
sol, papar
1 žličica octa
1 kobasica
svježe začinsko bilje
Priprema
Leću preko noći ostavite da se namače u vodi. Ocijedite pa
zavrijte s lovorovim listom u ½ litre vode. Kuhajte oko 30
minuta, poklopljeno, na laganoj vatri.
Papriku narežite na kockice, a celer na kriške pa ih dodajte u
lonac s lećom i kuhajte oko 30 minuta. Posolite i popaprite te
umiješajte ocat.
Skuhajte kobasice pa ih narezane na dodajte u varivo. Ukrasite
svježim začinskim biljem.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!