recept
Isprobajte ukusno varivo od leće s kobasicom
Prijedlog za ukusan i zdrav obrok. Leća je bogata mineralima, vitaminima, folnom kiselinom i drugim korisnim tvarima. Sadrži značajan udio vlakana i beta karotena. I odlično se slaže sa žitaricama, jajima ili mesom
Sastojci
120 g smeđe leće
1 lovorov list
po ¼ crvene i žute paprike
½ stabljike celera
sol, papar
1 žličica octa
1 kobasica
svježe začinsko bilje
Priprema
Leću preko noći ostavite da se namače u vodi. Ocijedite pa
zavrijte s lovorovim listom u ½ litre vode. Kuhajte oko 30
minuta, poklopljeno, na laganoj vatri.
Papriku narežite na kockice, a celer na kriške pa ih dodajte u
lonac s lećom i kuhajte oko 30 minuta. Posolite i popaprite te
umiješajte ocat.
Skuhajte kobasice pa ih narezane na dodajte u varivo. Ukrasite
svježim začinskim biljem.
Izdvojeno
-
Studenti dizajna sveučilišta Algebra osmislili su i izradili upečatljivi Wings for Life World Run trofej, namijenjen najuspješnijima 5. svibnja na zadarskoj utrci.
-
U nedjelju, 5.5.2024. i najmlađi će doći na svoje: u 17:30 sati u Dom kulture Benkovac stiže nam urnebesno novo poglavlje omiljene akcijsko-komedijske franšize: Kung Fu Panda 4!
-
Automoto sport se 5. svibnja (nedjelja) ponovno vraća na Športski centar Višnjik i u grad Zadar.
-
U Ogranku "Aleksandar Stipčević"-Arbanasi otpočeli su Dani Gospe Loretske 2024. u organizaciji Društva zadarskih Arbanasa.
Reci što misliš!