Lifestyle

#kužina

Za ručak ili večeru: Začinjena juha od mrkve i leće

Za ručak ili večeru: Začinjena juha od mrkve i leće

Započnite novi tjedan s inspirativnim i ukusnim jelom koji ćete lako i brzo pripremiti

Sastojci:

2 žličice sjemenki kima
malo chili pahuljica
2 žličice maslinovog ulja
600 g mrkve, oguljene i grubo naribane
140 g crvene leće
1L vrućeg povrtnog temeljca
125 ml mlijeka
običan jogurt i naan pogače ili tost za posluživanje

Priprema:

U posudi na suho popržite sjemenke kima i prstohvat čili pahuljica 1 min, ili dok ne počnu skakutati po tavi i oslobode svoje arome.

Izvadite polovicu žlicom i ostavite sa strane.

Dodajte 2 žlice maslinovog ulja, mrkvu, crvenu leću, 1 l vrućeg temeljca i mlijeko u posudu i zakuhajte.

Kuhajte 15 minuta dok leća ne postane nabubri i omekša. Propasirajte juhu štapnim mikserom ili u procesoru za hranu, začinite po okusu i poslužite s dosta jogurta i posipano zapečenim začinima.

Poslužite uz zagrijane naan pogačice ili tost kruh.

Žena.rtl.hr


Reci što misliš!