Lifestyle

#gastro

Ramsayjeva tajna najboljeg tijesta za pizzu

Ramsayjeva tajna najboljeg tijesta za pizzu
The Mix Radio

Danas vam prenosimo Ramsayjev recept za izvrsno tijesto za pizzu, baš poput onih koje pripremaju u njegovom restoranu „Street Pizza“.

Čak i ako nemate krušnu peć, vaša pizza uz dobar omjer sastojaka i nekoliko malih trikova može biti jednako ukusna. Ako nam ne vjerujete na riječ, isprobajte ovaj recept celebrity chefa Gordona Ramsayja.

Preporučujemo vam da ostanete vjerni talijanskoj tradiciji i nadjenete pizzu domaćim umakom od rajčice, mozzarellom i listovima bosiljka. 

Sastojci:

  • 400 g polubijelog pšeničnog brašna
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 250 ml mlake vode
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Stavite brašno u posudu i pospite ga kvascem.
  2. Dodajte mlaku vodu i ulje i lagano promiješajte, a potom dodajte i sol.
  3. Premjestite na čistu radnu površinu i umijesite glatko tijesto. To će trajati 8 – 10 minuta.
  4. Prepolovite tijesto i oblikujte dvije loptice. Premjestite ih u pobrašnjenu duboku posudu, pokrijte folijom i pustite da se diže na sobnoj temperaturi otprilike 90 minuta, dok se ne udvostruči.

Reci što misliš!