Lifestyle

#gastro

Piletina i povrće iz pećnice za 20 minuta? Svakako isprobajte ovaj recept!

Piletina i povrće iz pećnice za 20 minuta? Svakako isprobajte ovaj recept!

Uz ovaj jednostavan postupak pripreme odlično će se složiti baš svaki prilog. Uključite maštu i navalite na brzinski ručak!

Sezonsko povrće kojem ne treba dugotrajna obrada, piletina i omiljeni začini na vaš će stol za samo 20 minuta donijeti sjajno jelo koje zatim možete uparivati s najrazličitijim prilozima. 

Povrću i piletini dodajte al dente skuhanu tjesteninu, rižu, proso, bulgur ili kus kus, upakirajte ih u tortilje ili poslužite same, uz zdjelu svježe sezonske salate. 

Potrebno vam je:

  • 1 kg piletine
  • 1 veća brokula
  • 3 paprike
  • 3 režnja češnjaka
  • Ružmarin, origano, bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Piletinu nasjeckajte na kockice, dodajte joj maslinovo ulje i začine, začinite soli i paprom, pa sve dobro promiješajte.
  2. Dodajte i povrće koje ste oprali i nasjeckali na manje komade.
  3. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i u njoj ostavite posudu za pečenje.
  4. Izvadite posudu za pečenje, dodajte meso i povrće, pa pecite oko 15 do 20 minuta, dok piletina nije gotova, a povrće ostane lagano hrskavo.

Dobar tek!


Reci što misliš!