Lifestyle

kupujete li ih?

Sedam beskorisnih beauty proizvoda na koje i dalje bacamo novac

Sedam beskorisnih beauty proizvoda na koje i dalje bacamo novac
@yanalya / Freepik

Donosimo nekoliko beskorisnih proizvoda kojih se slobodno možete odreći, i ništa se neće promijeniti.

Prema jednom američkom istraživanju iz 2017., prosječna žena koristi čak 16 kozmetičkih proizvoda dnevno. I možda vam ova brojka djeluje prenapuhano (počnite zbrajati), ali s obzirom na bogatu ponudu, većina nas ne može odoljeti i stoga kupuje još i još.

I u moru svih tih proizvoda nerijetko se nađu oni na koje, kažu stručnjaci, samo bacamo novac. 

Pjena i gel za brijanje za žene

Pjene i gelovi omekšavaju i vlaže kožu, a sadržaj ženskih i muških proizvoda za brijanje je gotovo identičan. Jedina razlika je u mirisu i dizajnu ambalaže (I CIJENI).

Ako vam miris nije važan, nema potrebe za kupnjom posebnih 'ženskih' preparata za brijanje. Hidratantni gel za tuširanje ili regenerator za kosu također možete koristiti.

Krema za vrat

Koža vrata je vrlo tanka i nježna, stoga joj je potrebna redovita hidratacija. Međutim, nema potrebe za kupnjom posebne kreme za to. Obična dnevna krema za lice bit će dovoljna.

Sprej za lice

Prema reklamama, sprejevi za lice pomažu koži da ostane hidratizirana tijekom dana i daju osjećaj svježine. Dermatolozi, međutim, govore suprotno: vlaga iz kože isparava zajedno s vodom koju takvi sprejevi sadrže, što može dovesti do suhoće. Treba napomenuti da sprejevi s hidratizirajućom komponentom ne daju takav učinak. Međutim, vrlo su skupi te se ne isplati bacati novac na njih, pogotovo ako koristite hidratantne kreme.

Maramice za upijanje masnoća s lica

Možda su ljepšeg oblika i pakiranja, ali maramice za upijanje viška masnoća s lica nisu ništa bolje od običnih maramica ili papirnatih ručnika, koji su daleko jeftiniji.

Sprejevi za zaštitu kosu od topline

Termalni sprejevi za kosu sprječavaju isparavanje viška vlage koja je prisutna zbog visokih temperatura. Zaštitni učinak pruža silikon koji je prisutan u sastavu mnogih proizvoda za kosu, uključujući sprejeve za oblikovanje i ulja. Zbog toga nema potrebe kupovati posebne sprejeve za zaštitu.

Krema za sunčanje sa SPF 100

Kreme za sunčanje koje imaju zaštitni faktor 100 samo dovode potrošače u zabludu, jer taj faktor ne štiti dva puta bolje od SPF faktora 50. 

Dermatolozi kažu da je razlika zapravo zanemariva. Krema s faktorom 50 može štititi od 97 posto potencijalnih opeklina koje uzrokuju UVB zrake, dok oni s faktorom 100 mogu blokirati 98,5 posto tih zraka. 

Osim toga, krema za sunčanje s većim SPF-om daje lažni osjećaj potpune zaštite, zbog kojeg ćete možda provesti više vremena na suncu.

Lak za završni sjaj

Trajnost laka za nokte prvenstveno ovisi o samom laku, a ne o prisutnosti ili odsutnosti posebnog dodatnog premaza. Kupnja lakova za nokte dobre kvalitete mudriji je način da potrošite svoj novac.


Reci što misliš!