fino i zdravo
Recept za kruh idealan za one koji se boje ugljikohidrata
Pazite li na liniju i trudite li se zdravije hraniti, a teško vam se odreći kruha, probajte ovaj čiji su glavni sastojci posni sir, zobene pahuljice i sjemenke..
Osim što je izdašan, sočan i fin, ovaj će vas visokoproteinski kruh dugo držati sitima. Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega složite avokado koji ste samo malo posolili i popaprili.
Sastojci:
300 g posnog sira
100 g mljevenih badema
100 g usitnjenih lanenih sjemenki
125 g usitnjenih zobenih pahuljica
1 žličica soli
6 g praška za pecivo (pola vrećice)
8 bjelanjaka
2 žlice sezama
2 žlice bučinih sjemenki (po želji)
2 žlice suncokretovih sjemenki (po želji)
Priprema:
1. U dubljoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, sezam, sol prašak za pecivo te sjemenke.
2. Dodajte lagano zapjenjene bjelanjke i posni sir pa dobro izmiješajte.
3. Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa istresite smjesu. Poravnajte žlicom, posipajte još malo sezamom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 50-60 minuta. Kad je kruh pečen, istresite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda režite.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Minnesota Timberwolves su sinoć u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije u gostima svladali branitelje naslova Denver Nuggetse sa 106-99 i poveli 1-0 u seriji na četiri pobjede.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Zbog održavanja utrke očekuje se pojačan promet na cestama i pojačane gužve. Policija će provoditi posebnu privremenu regulaciju prometa na Poluotoku, a kasnije duž cijele trase utrke
-
Pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku. Uz umjeren razvoj oblaka moguć je poneki poslijepodnevni pljusak, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj, na širem riječkom području te u unutrašnjosti Istre.
Reci što misliš!