hit recept
Jednostavno i ukusno: leptirići s umakom od piletine i graška
Donosimo jednostavan recept za tjesteninu s piletinom i graškom.
Sastojci:
300 g tjestenine u obliku leptirića
100 g smrznutog graška
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
200 g pilećeg filea
1 malo vrhnje za kuhanje
šalica mlijeka
žlica brašna
malo maslaca
sol, papar, suhi peršin
Priprema:
Na maslacu popržiti glavicu luka, dodati piletinu izrezanu na
kockice i kratko propržiti.
Dodati grašak i zaliti s malo vode i pustiti da se pirja.
Dodati češnjak, posoliti.
Kad grašak i piletina omeškaju, dodati žlicu brašna kao za
zapršku. Kad se braško kratko proprži, zaliti sa velikom šalicom
mlijeka.
Kad prokuha, dodati vrhnje za kuhanje.
Popapriti, dodati perših i po želji žličicu vegete.
Skuhati tjesteninu i preliti tjesteninu mlakim umakom.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!