Lifestyle

hit recept

Poljubac torta: ukusna i sočna, priprema se bez pečenja

Poljubac torta: ukusna i sočna, priprema se bez pečenja

Premda se priprema veoma jednostavno, poljubac torta nije nikakav nadomjestak za “pravi desert”, nego sjajan izbor za svaku priliku.

Sastojci:

Za podlogu:

300 g keksa
150 g maslaca ili margarina
sok jedne naranče
1 žlica konjaka ili ruma

Za kremu:

700 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje
250 g sir mascarpone
50 g krokant od oraha (griljaž)

I još:

poljupci/puslice

Priprema:

Maslac mikserom izraditi i u njega dodati samljeveni keks, sok od naranđe i žlicu konjaka.
Sve lijepo sjedinite i utisnite na dno kalupa, promjera 24 cm.
Zagijte 200 ml. vrhnja do ključanja, maknite s štednjaka i natrgajte u njega čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi.
2-3 žlice mlačnog čokoladnog vrhnja razmažite po podlozi u kalupu. Ostatak ohladite.
Na namazanu podlogu poslažite “poljupce”, tako da ju cijelu prekrijete.
Izmiksajte čokoladno vrhnje. Njime prekrijte poljubce.
Ostatak vrhnja izlupajte u šlag, i u njega umješajte mascarpone sir i krokant od oraha. Prelijte ga preko čokoladnog vrhnja, poravnajte, ukrasite i stavite na hlađenje na par sati!

Reci što misliš!