Lifestyle

ideja za ručak

Isprobajte recept za brzi tart od krumpira

Isprobajte recept za brzi tart od krumpira

Brza večera ili lagani ručak, odlučite sami! Čak i za početnike veoma jednostavno.

Sastojci:

275 g gotovog lisnatog tijesta
150 g créme fraiche
malo češnjaka (po želji)
150 g krumpira
40 g ribanog sira
peršin i vlasac
malo ribanog muškatnog oraščića
sol, papar
po želji jedno jaje

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljati i staviti u pleh u kom će se tart pćci. Izbosti ga nekoliko puta vilicom. Pećnicu zagrijati na 220 °C.
Créme fraiche izmiješati sa muškatnim oraščicem, solju i paprom pa premazati preko tijesta (po želji se može dodati i jedno jaje).
Krumpir oguliti i tanko naribati. Češnjak izgnječiti pa dodati krumpiru.
Krumpir staviit na pripremljeno tijesto pa peći sve zajedno oko 15-20 minuta u zagrijanoj pećnici.
Po želji se pred služenje može posuti sjeckanim vlascem i peršinom.


Reci što misliš!