recept
Isprobajte ukusnu zapečenu brokulu
Prekrasno jelo, nema sumnje da će se i izgledom, i okusom dopasti i onima koji brokulu baš i ne obožavaju.
Sastojci:
300 g brokule
1 žlica (oko 25 g) sjeckanog sušenog paradajza
150 g kiselog vrhnja s 20 % m.m.
1 jaje
100 g tvrdog sira
10 g (1 puna žlica) rendanog parmezana
papar
sol
malo maslinovog ulja za podmazivanje
Priprema:
Brokulu dobro oprati pod mlazom tekuće vode, a zatim odvojiti
cvjetiće od stabljike. Stabljiku oguliti i narezati na
kolutove.
Brokulu kuhati u slanoj vodi nekoliko minuta, pazeći da se ne
raskuha.
Kuhanu brokulu preliti hladnom vodom i dobro ocijediti, pa
ostaviti na stranu u cjediljki da se još malo cijedi.
Naribati tvrdi sir (bilo koji, koji se dobro topi prilikom
pečenja) na krupno, a parmezan na sitno (ili kupiti već
naribani). Zatim pomiješati oba sira.
Sušeni paradajz kuhinjskim škarama isejckati na manje
komadiće.
U zdjelici umutiti jaje i vrhnje, pa smjesu posoliti, staviti
papra prema ukusu, a zatim dodati polovinu naribanog sira.
Vatrostalnu posudu podmazati uljem, poredati brokulu, a između
komada brokule staviti komadiće sušenog paradajza.
Preliti smjesom od vrhnja, sira i jaja, pa posuti preostalim
sirom.
Peći u rerni zagrijanoj na 180 °C tridesetak minuta, da porumeni.
Po potrebi prekriti folijom da ne gori.
Zapečenu brokulu poslužiti kao samostalni obrok ili kao prilog.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!