Lifestyle

recept

Mirisi Božića u vašem domu: brze fritule s jabukama

Mirisi Božića u vašem domu: brze fritule s jabukama

Omiljeno slatko prženo tijesto ima nebrojeno puno varijanti, a mi vam predstavljamo brzinsku verziju s ribanim jabukama.

Svaka domaćica se kune da baš ona posjeduje najbolji recept za fritule. Jedne se kunu u kvasac, druge ga zaobilaze s dr. oetker praškom za pecivo, a u koju god skupinu se svrstavali, brze fritule s jabukama nitko ne može odbiti.

Smjesa je gotova po kratkom postupku, izuzetno su mekane i sočne, a ulje zagrijte čim ih počnete spremati jer su zaista gotove u tren.

Sastojci:

200g glatkog brašna

50g šećera (možete staviti smeđi šećer za još bolji šmek)

prstohvat soli

dr. Oetker cimet

šećer

dr. Oetker ekstrakt vanilije

1 jaje

150ml mlijeka ili tekućeg jogurta

2 naribane jabuke

ulje za prženje

Priprema:

Prvo pomiješajte suhe sastojke kojima ćete dodati mokre sastojke. Pomiješati ih da se spoje, dodati im naribane jabuke i pržiti u dubokom jako zagrijanom ulju. Fritule formirajte rukama ili žlicom, a svakako ih lagano stavljajte u ulje kako biste dobili lijepe okrugle oblike.  Stavite ih u posudu s papirnatim ubrusom koji će popiti višak masnoće i pospite šećerom u prahu. Poslužite s Nutellom ili namazom po želji. 
 


Reci što misliš!