#hitrecept
Najjednostavnija čokoladna torta, gotova za 45 minuta!
Svi ljubitelji čokolade s ovim će receptom doći na svoje. Vrlo čokoladna, vrlo sočna i vrlo ukusna kratki je opis čokoladne torte koja će razmaziti vaše nepce. Jednostavna je za pripremu i nije je potrebno ukrašavati zato kuhaču u ruku i akcija!
Sastojci
8 jaja,
200 g šećera,
1 dl ulja,
700 g čokolade za kuhanje ,
1/2 vrećice praška za pecivo,
0,5 l vrhnja za šlag
Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg.
U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi
dodajte ulje i prašak za pecivo te sve zajedno dobro
izmiksajte.
300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite je u loncu
na vrlo laganoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila dodajte
je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.
U smjesu dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte,
ali ručno. Dobivenu smjesu ulijte u kalup i pecite u pećnici oko
40 minuta na 180 °C.
Vrhnje za šlag ulijte u zdjelu te u njega odmah dodajte 400 grama
na komadiće izlomljene čokolade za kuhanje. Miješajte dok se
čokolada u potpunosti ne otopi.
Dobivenu kremu prelijte po biskvitu. Po površini gusto pospite
kakao u prahu i vaša torta je gotova!
Savjet: Torta bi se po receptu trebala jesti potpuno hladna
pa je najbolje da je napravite dan ranije i ostavite preko noći u
hladnjaku.
Ako se biskvit previše podigne čim ga izvadite iz pećnice, žlicom
ga po cijeloj površini lagano potisnite dok se ne spusti.
Izdvojeno
-
Natjecanje će se održati u nedjelju 26. siječnja, 2025. godine u Športskoj dvorani Krešimir Ćosić (dvorana 2) sa početkom u 10:00 sati.
-
Raspored nestanka električne energije za petak, 17. siječnja 2025.
-
Triler "Konklava" i mjuzikl Francuza Jacquesa Audiarda "Emilia Perez" prednjače po nominacijama za Baftu, britansku filmsku nagradu čija će se dodjela održati 16. veljače u Londonu.
-
Engleski prijevod romana "Sinovi, kćeri" Ivane Bodrožić jedan je od romana u konkurenciji za prestižnu književnu nagradu Dublin Literary Award 2025 (bivša IMPAC Award), izvijestila je agencija Corto Literary.
Reci što misliš!