Lifestyle

#odnosi

Ako o ovih pet stvari ne možete otvoreno razgovarati - veza ne štima!

Ako o ovih pet stvari ne možete otvoreno razgovarati - veza ne štima!
Teksomolika

Kada je dvoje ljudi u zdravoj i sretnoj ljubavnoj vezi, trebali bi moći razgovarati o svemu, a posebno o ovim stvarima...

1. Potrebno vam je vrijeme samo za sebe. Trebate li u vezi vremena za sebe i malo više prostora, slobodno mu to recite. Sigurni smo da je to isto potrebno i njemu. Osim ako nemate posla s control freak manijakom koji u svakom trenutku traži detaljne izvještaje gdje ste, s kim ste i što radite. U tom slučaju, ovaj je razgovor posebno potreban samo nismo sigurni koliko će on imati razumijevanja za vaše potrebe.

2. Imate osjećaj da u vašem odnosu nedostaje intime. Frajeri često znaju biti zatvoreni po pitanju iskazivanja emocija i pokazivanja nježnosti, no ako vas nedostatak istoga doista muči i rastužuje, otvoreno mu to recite. Objasnite mu koliko bi vam značile neke male stvari, poput držanja ruke u javnosti, povremenog poljupca ili jednostavnog zagrljaja.

3. Vaša vam je veza bitna, ali nije jedina bitna stvar u vašim životima. U vezi ste i naravno da vam je stalo do njega, da ste zaljubljeni u njega i da ga obožavate. No to ne znači da biste trebali prekinuti odnose sa svim ostalim ljudima iz svog života. Nastojte mu objasniti da unatoč vašim osjećajima postoje stvari koje biste voljeli raditi, a koje ne uključuju nužno njega.  Bez brige, ako je normalan, shvatit će!

4. Nedostaje vam. Ako ste u vezi na daljinu ili ste jednostavno neko vrijeme razdvojeni od njega, slobodno mu kažite koliko vam nedostaje. Vjerojatno on vama neće to reći prvi, a možda vam neće reći uopće. Naime, frajerima i nije baš najugodnije pričati o svojim osjećajima pa nemojte očekivati izljeve emocija. Ali bez brige, na koncu će mu biti drago!

5. Neki njegovi postupci u vama izazivaju ljubomoru. Ljubomora je jako sklizak teren. U principu vam nitko neće zamjeriti kada jasno i glasno izjavite da se osjećate ljubomorno, sve dok to činite bez optuživanja njega. Slobodno mu kažite da ste ljubomorni na njegovu kolegicu s posla, prijateljicu ili koga već, no nipošto ga nemojte optuživati za nevjeru, posebice ako za to nemate nikakvog objektivnog povoda. Ako vam kaže da nemate razloga za brigu, vjerujte mu, sve dok nemate opravdani razlog vjerovati drugačije.


Reci što misliš!