velik odaziv
U rekordnom roku rasprodana kulinarska radionica Toma Gretića
"Cooking class" Toma Gretića, radionica za profesionalce koji se žele dodatno usavršiti u kulinarstvu, u kratkom je roku potpuno rasprodana, što je bilo i za očekivati s obzirom da u goste dolazi jedan od najcijenjeniji kuhara u Hrvatskoj.
Tom Gretić hrvatski je kuhar svima najpoznatiji iz tv showa Masterchef i Tri, dva, jedan kuhaj. Svoju bogatu karijeru započeo je jako mlad odmah po završetku Ugostiteljsko-hotelijerske škole u Zagrebu gdje je rođen i odrastao. Prvo zaposlenje dobio je u Yacht Clubu marine na Cresu nakon čega se vraća u Zagreb gdje je radio u Hotelu Laguna, a potom u Sheratonu, jednom od najprestižnijih zagrebačkih hotela. 1998. godine pružila mu se prilika da svoj zanat izbrusi u inozemstvu pa odlazi u Dubaija gdje kao sous chef u Sheratonu ostaje tri godine.
2000. godine je proglašen zaposlenikom godine u hotelu Deira gdje je primio posebnu nagradu za svoja kulinarska postignuća. Iz Dubaia odlazi u Švicarsku gdje u Zurichu radi najprije kao speciality chef, a potom kao executive sous chef u Dolder Grand Hotelu gdje je imao priliku kuhati za članove benda U2 i Tom Jones-a. Nakon iskustva u Zurichu zapošljava se kao executive chef hotela Stella di Mare u Egiptu. U Hrvatsku se vraća 2004. godine na mjesto executive chefa Hotela Dubrovnik Palace, a nakon toga 2007. prelazi u rovinjski Monte Mulini gdje ostaje na poziciji executve chefa sve do 2013.
Svoju karijeru u Maistri završava 2015. jer njegovo zanimanje sve više privlače manji konzultantski projekti, a smatra da stečenim znanjem i dugogodišnjim iskustvom može pomoći drugima koji imaju potrebu za drugačijim pogledom na kuhanje i menije. 2015. pokrenuo je vlastitu konzultantsku tvrtku Sandomit, a zajedno sa svojom djevojkom pokrenuo je na društvenim mrežama projekt Independant Food Reporters koji donosi odlične kuharske savjete dostupne svima.
Gretić je prvi hrvatski chef koji je dobio pozivnicu za Hangar 7,
kompleks u Salzburgu u sklopu kojeg se nalazi kultni restoran
Ikarus, dobitnik Michelinove zvjezdice. Pozivnica za sudjelovanje
u tom projektu među svjetskim kuharima je postala stvar prestiža.
2014. izabran je za najboljeg hrvatskog chefa.
Kulinarske radionice: www.kuhaj.eu
22.11.2018.- Edukacija za profesionalce (menu od 4
slijeda) – Tom Gretić,
24.11.2018. – Domaća jela na moderan način – Tom Gretić
04.12.2018. Božićne slastice – Božićni panj – Josip
Vrsaljko
14.12.2018. Božićne slastice – Stollen – Josip Vrsaljko
20.12.2018. Bakalar – Tomislav Karamarko
28.12.2018. Vaš novogodišnji kolač – Lava cake – Josip
Vrsaljko
Siječanj / 2019 – Hrvoje Zirojevic
Veljača / 2019 – David Skoko
Vezane vijesti
-
Ove radionice su dio projekta Info centra za mlade Zadar, s ciljem informiranja, savjetovanja i educiranja mladih od 15 do 30 godina na području grada Zadra i Zadarske županije,
-
Liga protiv raka Zadar poziva na otvorenje izložbe u Gradskoj loži pod nazivom "Umjetnost može liječiti"
-
Izložba pod nazivom „Okviri kulture“ održati će se u Gradskoj knjižnici u Zadru od 6. do 18. svibnja. Otvorenje izložbe biti će 6. svibnja u 18 sati u prostoru koji spaja Gradsku knjižnicu s Odjelom za mlade.
-
Turistička zajednica Grada Paga bila je domaćin posjete francuske novinarke Valerie Debras i fotografa Eric Martin u sklopu studijskog putovanja i velikog predstavljanja Zadarske županije u travel izdanju Le Figaro Voyages (Croatie).
Izdvojeno
-
Nakon provedenog natječaja Općine Preko za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga u području sporta, kulture i zdravstva i socijalne, raspisanog 27. veljače, općinski načelnik donio je odluku o dodjeli 61.700 eura.
-
U subotu, 4. svibnja 2024 u Kaštelima je održan međunarodni memorijalni judo turnir „Mario Zebić" na kojem je nastupilo 47 klubova sa 627 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Srbije i Crne Gore.
-
Turistička zajednica Grada Paga bila je domaćin posjete francuske novinarke Valerie Debras i fotografa Eric Martin u sklopu studijskog putovanja i velikog predstavljanja Zadarske županije u travel izdanju Le Figaro Voyages (Croatie).
-
Izletište - Konoba Srce Bukovice organizira jedinstveni obilazak Benkovačkog sajma u petak, 10. svibnja 2024. godine uz konzumaciju lokalne hrane na agroturizmu u Rodilicama.
Reci što misliš!