Lifestyle

recept

Sočni pileći file s povrćem

Sočni pileći file s povrćem

Sočni pileći file s povrćem je jednostavno i ukusno jelo koje vam nikad neće dosaditi.

Sastojci

1 pileći file tanko narezan
50 ml vrhnja za kuhanje
4 mrkve izrezane na kolutiće
brokula
svježi peršin, curry, sol i papar

Priprema

Na malo ulja ili masti propržite pileće filete. Pržite prvo sa jedne strane dok se ne uhvati blijedo-rumena korica, pa tek onda okrenite i isto ponovite i sa druge strane. Ako ga često okrećete biće više kuhano nego prženo, komadi se mogu potrgati, a to ne želimo u ovom receptu. Osim toga, ako filete propržite tek da porumene, sačuvat svoju sočnost i mekoću iznutra.

Izvadite piletinu i stavite na papirni ubrus da se ocijedi, a u tavu, na masnoću u kojoj se pržila piletina stavite pripremljenu mrkvu i brokulu.
Nalijte malo vode, uspite začine i dinstajte desetak minuta. Pazite, povrće ne treba raskuhati, neka slobodno ostane “polu-živo”.

Zatim u malo dublju tavu ili plići lonac poslažite na dno propržene pileće filete, preko njih stavite povrće i sve zalijte sa 200 ml vrhnja za kuvanje. Dodajte još curryja ako volite intenzivniji okus i dinstajte sve zajedno na umjerenoj temperaturi nakih 10-15 minuta, da višak vode ispari, da se svi okusi lijepo prožmu.
Servirajte toplo uz sjeckano sveže lišće peršina.

Prilikom pripreme se ne morate ograničiti isključivo na brokulu, mrkvu i peršin – možete ekpserimentirati i s raznim drugim povrćem.

Brzi recepti


Reci što misliš!