#gastro
Isprobajte ovo zanimljivo a jednostavno jelo - Svinjski medaljoni s marmeladom od luka
Riječ je o receptu poznatog chefa Massima Botture koji je vrlo jednostavan za pripremiti
Sočni svinjski medaljoni još su ukusniji posluženi sa slatkastom marmeladom od luka kuhanom s maslacem i šećerom.
Svinjski medaljoni idealan su komad mesa za pripremu mekanih odrezaka s pancetom. Posluženi sa slatkom marmeladom od luka i umakom od aceta toliko su fini da ćete se odmah zaljubiti u ovo jelo.
Potrebno vam je:
- 2 luka
- 6 žlica maslaca
- oko 60 g šećera
- crveno vino
- ocat
- sol i papar
- 8 svinjskih medaljona
- ružmarin
- 8 kriški pancete
- 2 žlice maslinovog ulja
- 8 režnja češnjaka
- 50 ml balzamičnog octa
- 1 1/2 šalice temeljca
Priprema:
- U tavi skuhajte luk na laganoj temperaturi i karamelizirajte s maslacem i šećerom oko 30 minuta. Dodajte crvenog vina, ocat i kuhajte dok se ne zgusne oko 8 minuta. Posolite.
- Začinite svinjetinu sa soli, paprom i ružmarinom. Stavite komad pancete na svaki medaljon i zavežite užetom. U tavi zagrijte ulje i luk. Dodajte svinjetinu okrenutu na stranu gdje je panceta i kuhajte na jačoj temperaturi dok ne posmeđi, oko 3 minute. Okrenite medaljone, smanjite temperaturu i kuhajte oko 3 minute. Stavite na tanjur i pokrijte folijom.
- U tavu dodajte crvenog vina i balzamičnog octa i kuhajte kratko na najjače dok se ne reducira. Dodajte temeljac i kuhajte oko 5 minuta na laganoj vatru. Poslužite s marmeladom od luka i umakom od vina.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će s promjenjivom naoblakom gdjegod pasti uglavnom samo malo kiše, i to češće prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
Reci što misliš!