Lifestyle

#kužina

Za ručak i večeru: Ričet s buncekom

Za ručak i večeru: Ričet s buncekom
shutterstock

Kada dođu hladniji dani nema bolje hrane od one koja će se jesti na žlicu i ugrijati vas kako treba. Evo odlične ideje!

SASTOJCI:

25 grama ječmene kaše
30 grama graha
150 grama svježeg dimljenog svinjskog bunceka s kostima
50 grama crvenog luka
jedna žličica ulja
malo sjeckane pancete
dva češnja češnjaka
lovorov list
jedna žličica statke crvene paprike
sol, papar
malo octa

PRIPREMA:

Buncek stavite kuhati u posebnu posudu zbog masnoće koja će ostati u vodi u kojoj se kuha. Ječmenu kašu dobro operite i kuhajte s malo luka, jednim češnjem češnjaka i lovorovim listom.

U posebnoj vodi kuhajte grah koji je namočen dan prije (ili bijeli grah pa ga ne treba močiti).

Kada je sve kuhano, na jednom čajnoj žličici ulja zažutite ostatak crvenog luka.

Dodajte sitno sjeckanu pancetu, slatku papriku i češnjak. Dodajte skuhanu ječmenu kašu i grah.

Jedan dio oduzmite i izmiksajte štapnim mikserom zbog gustoće te opet vratite u posudu. Nadolijte vode koliko želite da ričet bude gust.

Posolite i popaprite te dodajte nekoliko kapi octa. Dodajte meso bunceka i ostavite neka se još malo krčka.

Ordinacija.hr


Reci što misliš!