Lifestyle

ženski kantun

Trikovi pomoću kojih nećete izgledati umorno i iscrpljeno

Trikovi pomoću kojih nećete izgledati umorno i iscrpljeno
Thinkstock

Ne moraju baš svi znati da je iza vas neprospavana noć!

Jutro

Svoj beauty dan započnite nanošenjem kreme na područje oko očiju.

Evo koju trebate koristiti ako primijetite:

naboranu teksturu

Koristite kremu bogatu hranljivim sastojcima. Veliki plus je krema s hijaluronskom kiselinom koja izglađuje kožu.

natečenost

Krema s okruglim masažnim aplikatorom potiče cirkulaciju, što je ključno protiv za smanjivanje natečenosti. Držite je u frižideru jer hladnoća smanjuje natečenost.

beživotni ten

Sastojci koji koži daju energiju za samoobnavljanje ključ su borbe protiv sivog tena. Zbog njih područje oko očiju izgleda svježe.

podočnjake

Potražite kremu za oko očiju na kojoj piše illuminating ili correction - što je šifra za sastojke koji umanjuju sjenke optičkom varkom, tj. pigmentima koji odbijaju svjetlost.

Ne moraju svi da znati da niste spavale cijelu noć. Zato:

kamuflirajte

Nanesite malo korektora u nijansi marelice na tamne podočnjake kako biste neutralizirale plave tonove. Zatim nanesite hidratantni korektor koji neće ući u sitne bore.

osvijetlite

Nanesite „illuminating“ korektor na unutrašnje uglove i ispod obrva kako bi vam oči izgledale veće. Možete napraviti i jednostavan trik za smanjenje crvenila - unutrašnju liniju oka iscrtajte bijelom olovkom.

uvijte trepavice

Uvijač za trepavice čini čuda kada želite „otvoriti oči“. Maskaru stavite samo na gornje trepavice jer bilo što tamno na donjem dijelu oka samo će naglasiti podočnjake.

Večer

Prije spavanja dva su obvezna koraka:

čišćenje

Prije svega trebate skinuti šminku. Zaspete li sa šminkom, najvjerojatnije ćete se probuditi s crvenilom oko očiju i natečenim kapcima. Najbrži način da skinete sav make-up je odstranjivač šminke na bazi ulja.

njega

Isprobajte retinol. To je praktično jedini sastojak za koji je dokazano da izglađuje kožu i umanjuje podočnjake tako što potiče kožu da proizvodi više elastina i kolagena. "Flasteri" natopljeni hijaluronskom kiselinom? Uvijek dobra ideja!

Mogu li koristiti svoju kremu za lice umjesto kreme za područje oko očiju?
Većina dermatologa kaže – ne! Losioni za lice najčešće sadrže parfeme, što može štetiti osjetljivoj koži područja oko očiju.

Nevjerojatno, ali istinito, spavanje punih sedam sati ponekad ne pomaže u borbi s podočnjacima. U usporedbi s ostatkom lica koža oko očiju ima puno manje lojnih žlijezda, koje kožu čine punijom. Budući da je koža oko očiju 40 posto tanja, krvne su kapilare vidljivije, što rezultira izgledom nesretnih tamnih kolutova.

Borite se protiv podočnjaka, ovako:

preskočite sol i alkohol

Nakon konzumiranja soli i alkohola naše tijelo zadržava vodu, a od toga ne samo da izgledate natečeno, nego se tako i osjećate.

koristite kapi za oči 

Prije spavanja ukapajte nekoliko kapi za oči bez konzervansa kako biste preduhitrile jutarnje crvenilo.

namjestite jastuk

Spavajte pod kutom od 45 stupnjeva – na svoj uobičajeni jastuk stavite "avionski" jastuk kako bi fluidi u tijelu otjecali prema dolje.

 


Reci što misliš!