brzi ručak
Penne s piletinom u finom umaku
Ovaj recept je dokaz da se fantastičan ručak može pripremiti bez puno muke i bez gomile prljavih lonaca i tava. Sve se “događa” u jednoj većoj tavi i ona je jedina posuda koja vam je za pripremu ovog jela potrebna!
Sastojci (za 4 osobe)
600 g pilećih fileta
150 g suhe rajčice u ulju
malo ljute paprike
suhi origano
200 g vrhnja za kuhanje
1 l pilećeg temeljca
400 g tjestenine
svježeg peršina
125 g mozzarelle
so, biber
Priprema
Meso oprati, posušiti i rezati na veće kocke.
Suhi paradajz izvadit iz ulja (ulje sačuvati) i
prepoloviti.
4-5 žlica ulja (iz staklenke gdje je bio paradajz) zagrijati u
većoj tavi, meso pržiti sa svake strane dok fino porumeni, dodati
i polovice suhog paradajza pa kratko pržiti s mesom.
Posuti sa soli, chili paprikom i origanom.
Zaliti vrhnjem i temeljcom, pustiti da prokuha, dodati tjesteninu
pa u otvorenoj tavi kuhati na srednjoj temperaturi 15
minuta.
Povremeno promješati.
Peršun oprati, posušiti i sjeckat na sitno.
Mozzarellu izrezati na manje kocke, pa 3 mninute prije kraja
kuhanja dodati u tavu da se otopi.
Na kraju dodati peršin i sve po potrebi začiniti sa soli i
biberom.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!