Lifestyle

#gastro

Kobasice u tijestu - za doručak, brzi ručak ili tulum

Kobasice u tijestu - za doručak, brzi ručak ili tulum

Zamijesite meko tijesto s maslacem, pa u njega umotajte domaće kobasice i uživajte u sjajnim zalogajima za polizati prste.

Zaboravite hrenovke u tijestu, kobasice u mekom ogrtaču od tijesta nalik onom od kojeg se pripremaju brioche peciva novi su hit. Pripremite ih za doručak, brzi ručak ili druženje s prijateljima, a ovoj bazičnoj kombinaciji možete dodati i sastojke po samo svojoj želji.

Tijesto tako možete premazati senfom, pa na njega dodati kobasice koje ćete zatim zarolati i ispeći. Kada su peciva gotova, dodajte im hrskavi prženi luk, poslužite uz umake po želji i kisele krastavce koji će se odlično složiti s ostatkom namirnica. Pecivo možete pripremiti u manjoj varijanti poput zalogajčića ili hot doga ili većoj, pa je rezati na kolutiće i poslužiti uz dodatke.

Potrebno vam je:  

- 300 ml mlijeka  
- 50 g maslaca  
- 500 g brašna  
- 1 žličica soli  
- 7 g suhog kvasca  
- 2 jaja 
- Kobasice 
- Sol Sezam, kim...

Priprema:  

- Stavite mlijeko neka zakuha, zatim ga maknite s vatre i dodajte maslac. Ostavite neka se ohladi, da bude mlako. 

- Dodajte brašno, sol, šećer i kvasac u veću zdjelu. U sredini napravite udubljenje i ulijte toplo mlijeko s maslacem pa dodajte jaje.  

- Zamijesite tijesto. 

- Prebacite ga na radnu površinu koju ste posuli brašnom i mijesite dok ne postane elastično.   

- Prebacite ga u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte folijom i ostavite neka se diže jedan sat. 

- Kobasice skuhajte. Kada se tijesto diglo, narežite ga na trakice i omotajte svaku kobasicu od početka do kraja. 

- Pustite da se tijesto diže još 15 minuta, a zatim ga premažite jajem, pospite soli, sezamom ili drugim posipom po želji. 

- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok peciva ne poprime lijepu, zlatnu boju.


Reci što misliš!