#gastro
Kobasice u tijestu - za doručak, brzi ručak ili tulum
Zamijesite meko tijesto s maslacem, pa u njega umotajte domaće kobasice i uživajte u sjajnim zalogajima za polizati prste.
Zaboravite hrenovke u tijestu, kobasice u mekom ogrtaču od tijesta nalik onom od kojeg se pripremaju brioche peciva novi su hit. Pripremite ih za doručak, brzi ručak ili druženje s prijateljima, a ovoj bazičnoj kombinaciji možete dodati i sastojke po samo svojoj želji.
Tijesto tako možete premazati senfom, pa na njega dodati kobasice koje ćete zatim zarolati i ispeći. Kada su peciva gotova, dodajte im hrskavi prženi luk, poslužite uz umake po želji i kisele krastavce koji će se odlično složiti s ostatkom namirnica. Pecivo možete pripremiti u manjoj varijanti poput zalogajčića ili hot doga ili većoj, pa je rezati na kolutiće i poslužiti uz dodatke.
Potrebno vam je:
- 300 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
- 7 g suhog kvasca
- 2 jaja
- Kobasice
- Sol Sezam, kim...
Priprema:
- Stavite mlijeko neka zakuha, zatim ga maknite s vatre i dodajte maslac. Ostavite neka se ohladi, da bude mlako.
- Dodajte brašno, sol, šećer i kvasac u veću zdjelu. U sredini napravite udubljenje i ulijte toplo mlijeko s maslacem pa dodajte jaje.
- Zamijesite tijesto.
- Prebacite ga na radnu površinu koju ste posuli brašnom i mijesite dok ne postane elastično.
- Prebacite ga u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte folijom i ostavite neka se diže jedan sat.
- Kobasice skuhajte. Kada se tijesto diglo, narežite ga na trakice i omotajte svaku kobasicu od početka do kraja.
- Pustite da se tijesto diže još 15 minuta, a zatim ga premažite jajem, pospite soli, sezamom ili drugim posipom po želji.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok peciva ne poprime lijepu, zlatnu boju.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!