#hit recept
Sve sastojke već imate u kuhinji: banana brownies
Okus im je fenomenalan, a uz banane nema šanse da se presuši. Kolač ostane uvijek sočan i ima onu specifičnu aromu koju samo banana može dati.
Sastojci
175 g maslaca
25 g kakaa
135 g smeđeg šećera
2 jaja
75 g brašna
1 žličica praška za pecivo
2 jako zrele banane
50 g nasjeckanih lješnjaka / badema /oraha
60 g tamne čokolade
Ganache
60 g tamne čokolade
30 ml slatkog vrhnja
Priprema
Otopite 50 g maslaca i pomiješajte s kakaom.
Pjenasto umutite mikserom preostali maslac sa šećerom.
Dodajte jaja i kakao u smjesu, a zatim umiješajte brašno
prosijano s praškom za pecivo, orašasto voće (odaberite što vam
se sviđa), ispasirane banane (samo ih dobro izgnječite vilicom u
kašu) i nasjeckanu čokoladu.
Istresite smjesu u kalup i poravnajte. Kalup bi za ovu mjeru
trebao biti 18×18 cm, ali može biti i veći. Kolač će u tom
slučaju ispasti tanji, ali to mu nije neka velika mana.
Pecite kolač u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 40-50 minuta (ovisno o veličini pleha koji ste koristili, provjerite u svakom slučaju čačkalicom, kolač mora biti pečen ali ostati vlažan).
Za ganache sitno nasjeckajte ili naribajte čokoladu, prelijte je vrelim slatkim vrhnjem i dobro izmiješajte da se čokolada istopi i krema ujednači. Prelijte preko ohlađenog kolača.
Ako volite da ima više kreme na vrhu, možete i povećati količinu čokolade i vrhnja.
Izdvojeno
-
Potres se osjetio u Zagrebu, a Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da se potres osjetio i u Bosni i Hercegovini te Italiji.
-
Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren istočni i jugoistočni, uz nestabilnosti prolazno i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 24 °C, na istoku i malo viša.
-
Hrvatska obilježava 29. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije (VRO) "Bljesak“ u kojoj su 1. svibnja 1995. u manje od 32 sata hrvatske snage s oko 7200 vojnika i policajaca oslobodile zapadnu Slavoniju, odnosno oko 600 četvornih kilometara dotad okupiranog hrvatskog teritorija.
-
Prema statistici, u prosjeku dnevno unosimo oko 22 žličice šećera. Ipak, unos ne smije biti veći od 14 jer šećer u velikim količinama uništava naše zdravlje i figuru. Međutim, ako volite slatko, to bi vam moglo biti teško.
Reci što misliš!