Lifestyle

gastro kantun

Probajte pizzu koja se ne mijesi - peče se na štednjaku

Probajte pizzu koja se ne mijesi - peče se na štednjaku

VIDEO: Koliko ste puta htjeli pojesti pizzu, ali vam se nije dalo razvući tijesto, pa ste umjesto toga pozvali dostavu? Evo trika za pripremu omiljenog talijanskog jela za samo 20 minuta, koja se ne mijesi niti ne peče u pećnici.

129 ml tople vode 
1 žlica maslinova ulja 
85 grama 
½ čajne žličice šećera
½ čajne žličice instant suhog kvasca
½ čajne žličice soli 

Nadjev za pizzu:

120 ml umaka od rajčice
200 grama naribanog sira mozzarella 
75 grama salame po želji 
svježi bosiljak za ukras po želji 

Priprema: 

1. U velikoj tavi s neprianjajućim dnom pomiješajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, sol te instant suhi kvasac.

2. Žlicom razmažite tijesto po dnu tave što je tanje moguće.

3. Na tijesto razmažite umak od rajčice, posipajte naribanim sirom i stavite salamu. 

4. Poklopite tavu i kuhajte tako na umjerenoj temperaturi 10 minuta. 

5. Nakon toga otklopite mrvicu poklopac i pustite da se kuha još pet minuta. 

6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek! 

Punkufer

U YouTube videu Tastyja pogledajte kako se priprema ova pizza na štednjaku.

 


Reci što misliš!