gastro kantun
Recept za hrskavi krumpir zbog kojeg ćete zaboraviti na mesno pečenje
Pečeni krumpir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini hrvatskih domaćinstava.
Sastojci:
6 srednjih krumpira
75 ml maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
morska sol i papar po želji
malo peršina za ukras
Priprema:
1. Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220
Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno
pećnice.
2. Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj
lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim
postotkom škroba).
3. Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire
stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i
timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko
prepržite da se sljube svi sastojci.
4. Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se
peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.
5. Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog
peršina. Dobar tek!
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!