Lifestyle

gastro kantun

Recept za hrskavi krumpir zbog kojeg ćete zaboraviti na mesno pečenje

Recept za hrskavi krumpir zbog kojeg ćete zaboraviti na mesno pečenje
Pexels.com

Pečeni krumpir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini hrvatskih domaćinstava.

Sastojci:

6 srednjih krumpira 
75 ml maslinovog ulja 
5 češnja češnjaka 
1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina 
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana 
morska sol i papar po želji 
malo peršina za ukras 

Priprema:

1. Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice. 

2. Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba).


3. Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci. 

4. Krumpir u tavi premjestite u pećnicu, te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija. 

5. Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. Dobar tek! 

Punkufer


Reci što misliš!