Lifestyle

#astrologija

Veliki mjesečni horoskop za listopad 2018: Jarac, Vodenjak i Ribe

Veliki mjesečni horoskop za listopad 2018: Jarac, Vodenjak i Ribe
Thinkstock

Donosimo vam veliki mjesečni horoskop za listopad 2018. za Jarce, Vodenjake i Ribe.

Ljubav i veze

Venera, vladar kuće ljubavi Jarca, je u kući prijatelja, društva, zajedničkih projekata i humanitarnih pothvata, ali je u retrogradnom hodu od 5. listopada. Može doći do zabuna između prijateljstva i ljubavi. Prijateljstva koja sada sklopite mogu biti opterečavajuća i kratkoročna. Iskoristite najbolje iz ovakvih okolnosti i pogledajte kakve mogućnosti imate, upoznajte što više novih osoba, ali nemojte ulijetati u ljubavne veze.

Nije isključeno ni da se probudi stara strast prema osobi s kojom ste sada u prijateljskom odnosu. Moguće je i da se dugogodišnje prijateljstvo pretvori u strastvenu ljubav ili da se zaljubite u nekog iz okruženja. Venera vam donosi priliku da sagledate potencijalnu budućnost veze ili da procijenite koja su vaša očekivanja i očekivanja voljene osobe.

Ako ste u dugoj i stabilnoj vezi, uživat ćete u dobrom i stabilnom odnosu i harmoničnoj atmosferi tijekom listopada. Možda ćete se zajedno upustiti u kakav dugoročan projekt.

Posao i novac

Venera vlada i poslom Jarca, ali je retrogradna od 5. listopada. Prolazi kroz kuću grupa i većih organizacija i na tim poljima može donijeti poteškoće. Vrijeme je da procijenite suradnje, grupne projekte i zajedničke interese (ako ih ima) i da provjerite da li društvene grupe i dalje objavljuju za vas i slično.

Više pažnje posvetite i projektima putem interneta i pažljivo birajte način promocije i suradnike. Može doći i do tehničkih problema. Morate biti strpljivi ako stvari neće napredovati onoliko brzo koliko se nadate. Prihod od posla može kasniti i poremetiti vaše planove. Mlad Mjesec 9. listopada 2018. godine u kući karijere i društvenog statusa Jarca govori o inovacijama i donosi osvježenje u profesionalnom životu.

Otvorit će se nove prilike, možda za nove suradnje, dogovore, novi smjer i slično. Motivacije i organizacijskih sposobnosti neće vam nedostajati i krenut ćete smjerom koji vam bolje odgovara. Novac neće biti problem, ali bi mogli puno potrošiti na putovanja ili ćete imati nepredvidive i neizbježne troškove. Bilo bi idealno da imate nešto novca sa strane za takve situacije.

Zdravlje i moral

Puni ste energije i optimističnog raspoloženja, dobro se nosite s poteškoćama i nalazite rješenja, te uspješno napredujete pri ostvarenju dugoročnih ciljeva. Ovo je odlično vrijeme za oporavak, posebno ako ste duže vremena bili depresivnog raspoloženja. Neki dani bit će ispunjeni nesporazumima i komplikacijama, ali imajte na umu da možete ostati smireni i obazrivi i sve će proći s manje stresa.

Savjet

Putovanja mogu biti problematična. Pazite pri odabiru mjesta za odmor ili ako morate na poslovno putovanje.

Vodenjak

Ljubav i veze

Merkur, vladar kuće strasti Vodenjaka, je aktivan tijekom listopada 2018. godine. Ljubavni život je pun iznenađenja, baš onako kako volite. Spletkarenja su dio događanja, a može doći i do tajnih veza. Dobro promislite u što se upuštate i kako se to može odraziti na vaš brak ili vezu.

U vašoj 10. kuće je više planeta, izdvajamo retrogradnu Veneru (od 5. listopada) koja može donijeti neugodnosti i tračeve koji mogu uništiti vaš ugled. Zato izbjegavajte ljubavne trokute. Stavimo na stranu takve komplikacije, jer neki Vodenjaci mogu doživjeti iznenadnu privlačnost, provokativnu, punu strasti i stimulirajuću. Ako niste u vezi, mogli bi upoznati nekog posebnog i poigrati se s moći zavođenja, strašno uživajući u toj romantičnoj i strastvenoj igri u ljubavnom životu. 

Vodenjaci u braku osjećat će kao da nemaju dovoljno slobode, ali s druge strane, mogli bi biti dosta ljubomorni. Bilo bi dobro da nađete nešto u čemu oboje možete uživati i provoditi više vremena zajedno. Ako ignorirate voljenu osobu, neugodno ćete se iznenaditi kada shvatite da se voljena osoba još više distancirala od vas, posebno u zadnjem tjednu mjeseca.

Posao i novac

Vaša 10. kuća (karijere i društvenog statusa) je puna planeta tijekom listopada 2018. godine. U vašoj 10. kući se susreću Venera, koja kreće retrogradnim hodom 5. listopada, Jupiter, Merkur (od 10. listopada) i Sunce (23. listopada). Možete očekivati pojavu posebnih poslovnih prilika, ali će trebati vremena da se realiziraju. Uz strpljenje i upornost mogli bi započeti novi posao ili suradnju. Kada se radi o poslovima i suradnjama s inozemstvom, posebno uvozom i izvozom, trebali bi pripaziti.

U drugoj polovici mjeseca imat ćete više snage da se izborite za ono što smatrate da vam pripada, što će rezultirati promaknućem ili prepoznavanjem vaših zasluga ili doprinosa nekom projektu, u javnosti. Kroz posao ćete se susresti s rivalstvom i to ne konstruktivnim, nego rušilačkim, sa suradnicima ili radnim kolegama, možda čak i s boljom polovicom.

U takvim situacijama budite oprezni. Što se novca tiče, dugovi će vam zadati glavobolje i zato radite više kako bi ih uspjeli otplatiti. Ako imate u planu ulagati u nekretninu ili kupiti nekretninu, suočit ćete se s poteškoćama ili ćete morati platiti više. Ponovno razmislite o svojim dugoročnim planovima i strategiji.

Zdravlje i moral

Nemojte zanemariti svoje zdravlje, čak i kada se radi o običnoj prehladi, pa vam se neće dogoditi da završite bolesni u krevetu par dana. Iako osjećate da imate puno energije i da bi mogli pomaknuti planinu, treba vam odmora i vrijeme za opuštanje i meditaciju.

Savjet

Prema mišljenju i željama drugih budite tolerantni, posebno kada se radi o boljoj polovici.

Ribe

Ljubav i veze

Merkur, vladar veza Riba, je energičan i veseo tijekom listopada 2018. godine. Obećava puno akcije u vašem ljubavnom životu ili u životima onih koji žele i planiraju ući u brak. Za mnoge od vas, listopad je vrijeme kada ćete se ponovno povezati s voljenom osobom na poseban način i probuditi uspavanu strast, to će se očitovati i kroz fizičku privlačnost, erotiku i želju da nađete mjesto na kojem se oboje osjećate sigurno.

Glavna tema je intimnost, posebno zato što Sunce obasjava to područje života sve do 23. listopada, a Venera, vladar kuće strasti, kreće retrogradnim hodom od 5. listopada. Ribe koje nisu u ozbiljnoj vezi i ne znaju još što žele, mogu se odlučiti za krivi izbor. U ovom periodu pokušajte na nov način sagledati stare probleme i više pažnje posvetite potrebama voljene osobe. Koristit će vam ako se maknete iz svakodnevnog okruženja, na primjer, da odete na zajedničko putovanje, čak i na kraće, da posjetite mjesto na kojem ste se upoznali i koje vam je drago i koje budi prekrasna sjećanja.

Ribe koje nisu u vezi mogu biti očarane nekim tko nije u blizini ili se mogu vratiti osobi s kojom su imali nešto prije, iako nije sve išlo kako treba. Nekim Ribama se može dogoditi da počnu cijeniti osobu koja je bila uz njih tek onog trenutka kada ju izgube. U kakvoj god situaciji se zatekli, nemojte donositi konačne odluke u vezi ljubavnog života u ovom periodu.

Posao i novac

Neki novčani problemi će vas toliko brinuti da ćete razmišljati o pozajmici, kreditu ili prodaji dobara. Neki će se željeti riješiti hipoteke ili prodati kuću ili stan i kupiti nešto manje kako bi imali manje izdatke. Ako imate u planu selidbu, savjetujemo da jasno i realno odredite i proračunate koliko sredstava će vam trebati da bi to ostvarili. Novac može biti razlog svađe s osobom ili osobama koje vam duguju novac.

Nemojte vršiti pritisak, budite strpljivi i postavite se diplomatski. Kako bi povećali priljev novca, morat ćete napraviti neke izmjene, možda pomaknuti termin suradnje ili prekinuti suradnje koje vas koče. U nekim slučajevima raskid dogovora s organizacijama, suradnicima i slično, može donijeti gubitak i još veće dugove i zato dobro razmislite o svakom potezu.

Odluke koje donesete moraju otvoriti nove horizonte i mogućnosti na privatnom i poslovnom polju. Ako ste nezaposleni, a dugovi sve više rastu, pristanite na posao koji je privremen, jer ipak vam može pomoći da prebrodite trenutnu krizu, dok se ne pojavi nešto bolje.

Zdravlje i moral

Općenito ćete pokušavati napraviti previše stvari odjednom i mogli bi se razočarati u sebe ili se previše iscrpiti. Na sreću, naći ćete unutarnju snagu koja vam je potrebna da se motivirate i prebrodite težak period brže nego inače. Sredinom mjeseca pripazite na osobe koje vam kao žele dobro i koje vas mogu uputiti krivim smjerom. U trenucima kada osjetite da se ne možete više nositi sa stresom, najbolje je da provedete vrijeme u prirodi ili da se bavite aktivnostima van kuće.

Savjet

Ako želite da vas se shvati ozbiljno u ljubavnom životu, pokažite voljenoj osobi da ju poštujete!


Reci što misliš!