Lifestyle

trikovi koji pale

Profesionalci otkrivaju - kako da vam frizura iz salona traje tjedan dana!

Profesionalci otkrivaju - kako da vam frizura iz salona traje tjedan dana!
Instagram

Složit ćete se, koliko god bili vješti teško je kod kuće napraviti frizuru kakvu vam napravi frizer u salonu. Imamo rješenje

Vlasnica frizerskog salona Toni&Guy Katy Reeve otkriva kako frizuru održati postojanom tjedan dana bilo da imate kovrče ili ste peglali kosu. Ovo su njezini trikovi za postojanu frizuru: 

1. Važno je na čemu spavate

"Najklasičniji i provjereni način da vam se frizura nakon feniranja ne pokvari je da spavate na svilenoj jastučnici. Zbog glatkoće svile ne dolazi do trenja pa kosa ostaje glatka dok spavate", objašnjava Reeve.

2. Prste k sebi

Druga bitna stvar je da ne dirate kosu. "Što je više dodirujete to se više ulja i prljavštine prenosi s dlanova na kosu. Time aktivirate žlijezde koje proizvode ulje i maste korijen kose", dodaje. 

3. Investirajte u kvalitetan šampon za suho pranje kose 

Nanesite suhi šampon pa ga iščešljajte kako biste s kose uklonili prljavštinu i višak šampona. Kvalitetan šampon za suho pranje držat će vašu frizuru postojanom. 

4. Sjaj

Jedan od najtežih efekata za postići kod kuće je sjaj kose kakav imamo kada izađemo iz frizerskog salona. Najbolji učinak postići ćete korištenjem kvalitetne četke za kosu i izbjegavanjem proizvoda za sjaj kose jer su oni teški i imaju suprotan učinak od očekivanog. 

Život i stil


Reci što misliš!