Lifestyle

recepti

Pire krumpir iz pećnice - ovo morate probati!

Pire krumpir iz pećnice - ovo morate probati!
Dashu83 / Freepik

Ostalo vam je pire krumpira i ne znate što s njim? Mi imamo odličan recept nakon kojeg više ništa neće biti isto.

Ostalo vam je pirea, a ne da vam se raditi domaće knedle ili krokete? Ne bacajte ga! Recept koji smo pronašli će vas toliko oduševiti da ćete ubuduće pire raditi samo zbog njega! Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krumpira može biti vaš doručak, ručak i večera.

Potrebno vam je: 

- 2 šalice pire krumpira 
- 3 veća jaja (razmutiti ih) 
- 1 šalica naribanog sira (Parmezan, Cheddar ili bilo koji volite) 
- 1/4 šalice nasjeckanog vlasca 
- 1/4 šalice poprženih kockica šunke ili slanine 
- Sol i svježe mljeven papar 
- Kiselo vrhnje 
- za posluživanje: Posuda za pečenje muffina (s 12 ili 24 kalupa) 

Priprema:  

- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva 

- Pomiješati u posudi pire, jaja, papar, šunku/slaninu, vlasac, dio sira; posoliti ovisno o tome koliko je prethodno pire posoljen 

- Staviti u svaki kalup žlicu smjese i posipati sirom 

- Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi 

- Poslužiti toplo uz žlicu kiselog vrhnja 

Ovako pečeno, može se čuvati do 3 dana u hladnjaku.

 


Reci što misliš!