Lifestyle

definirajte odnos

Prijateljstvo s povlasticama, samo seks ili nešto više?

Prijateljstvo s povlasticama, samo seks ili nešto više?
Pexels

Imate prijateljicu koja vas svako malo privilegira kad je riječ o seksu. Blago vama. Ili možda ne. Na skliskom ste terenu i znajte da nije ona jedina koja se može poskliznuti

Kad je o ovakvim “prijateljstvima” riječ, vrlo je važna otvorena i iskrena komunikacija. 

Kako savjetujte ženski portal Cosmopolitan.hr, dobro razmislite u kakvom odnosu se zaista nalazite i što želite od njega – prijateljstvo s povlasticama nije isto što i seks bez obaveza… Dakle, prije povlastice, razgovor…

Komunicirajte. 

Jedini način da prijateljstvo s povlasticama uspije jest da budete iskreni jedno prema drugome i razgovarate o svakoj nejasnoći. Ne samo da je vrlo važno biti iskren ako dođe do promjena u željama (recimo, ako netko upozna nekog drugog), nego je i jako bitno pričati o stvarima koje ne volite u seksu jer je to ionako svrha tog odnosa, zar ne?

Odredite i držite se pravila

Saznajte točno na što ste pristali. Što detaljnije postavite pravila – hoćete li izlaziti i s drugima, koliko često ćete se viđati i hoćete li prespavati jedno kod drugog – odnos će vam biti bolji.

Nemojte se usredotočiti samo na seks. 

Ako je to doista prijateljstvo s povlasticama, a ne samo seks bez obaveza, tada morate njegovati prijateljstvo, a ne pretvoriti ga u isključivo seksualni odnos. To znači da morate svesti na minimum kasne noćne pozive s pozivom na seks i nastaviti vaše zajedničke aktivnosti ili hobije koje volite i iz kojih je i nastalo prijateljstvo.

Shvatite razliku između prijatelji s povlasticama i seksa bez obaveza. 

Postoji velika razlika između ta dva odnosa. Prvi odnos podrazumijeva prije svega prijateljstvo u kojem se ponekad dogodi i seks, dok je u drugom odnosu isključivo seks bez ikakvih očekivanja. Definirajte odnos na samom početku tako da nema nikakvih nejasnoća.

Budite svjesni da postoji mogućnost da se pojave osjećaji. 

Važno je shvatiti možete li podnijeti stres, pomiješan sa zadovoljstvom, ako uključite seks u vaš odnos. Možete započeti odnos s idejom da ne želite obaveze jer je tako puno jednostavnije, ali čim se počnete ljubiti, oksitocin se počinje oslobađati i odjednom se pojave emocije. S druge strane, ona bi mogla poželjeti nešto više od takvog odnosa, što može biti nezgodno ako ne osjećate isto i obrnuto.


Reci što misliš!