Lifestyle

kućna kozmetika

Najbolji pilinzi za blistav ten iz vaše kuhinje

Najbolji pilinzi za blistav ten iz vaše kuhinje
PHOTOS/ILUSTRACIJA

Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore. Lice diše, a ten izgleda čisto. Umjesto da trošite novac na kemijske pilinge koji često više štete koži nego što joj pomognu, zavirite u svoju kuhinju.

Domaći pilinzi za blistav ten

Šećerni piling

Šećer svi imamo u kuhinji i bogat je glikolnom kiselinom. Glikolna kiselina potiče rast novih kožnih stanica, a razbija strukturu starih i uklanja ih. Šećer možete pomiješati s medom ili ga koristiti samo s malo vode.

Piling zobenim mekinjama 

Zobene su pahuljice nježne i savršene za osjetljivu kožu. Djeluju protuupalno i dubinski hidratiziraju kožu. Kombinirajte ih s medom ili kefirom i masirajte lice kružnim pokretima 15 minuta. 

Piling od kefira

Sličan je jogurtu, ali kefir ima čak četrdeset dobrih bakterija više. Sadrži mliječnu kiselinu koja njeguje kožu i pruža joj vlagu. Kefir možete koristiti i u kombinaciji s drugim namirnicama poput kave. 

Piling s kukuruznim brašnom  

Kukuruzno brašno hrani lice proteine koji ostavljaju kožim podatnom. Nije pregrubo, a učinkovito čisti pore i uklanja mitesere. Za još bolji efekt pomiješajte kukuruzno brašno s limunovim sokom, medom ili žumanjkom. 

Piling sodom bikarbonom

Među najboljim je pilinzima, za masnu kožu, piling sodom bikarbonom. Svestrana soda zaglađuje kožu, uklanja mitesere i smanjuje pore. Osim pilinga, možete napraviti i masku tako da je pomiješate s vodom i pustite da odstoji. 

Piling s kavom

Za kavu je poznato da je odličan saveznik u borbi protiv celulita, no čini puno i za kožu lica. Kava je puna antioksidansa, smanjuje sitne bore i spriječava natečenost lica. Zaglađuje kožu i pomaže joj oporaviti se od sunčanja. Miješajte ju s vodom ili mlijekom. 

 


Reci što misliš!