Lifestyle

njegujte ljubav

Ne zanemarujte svoj brak zbog djece

Ne zanemarujte svoj brak zbog djece
Thinkstockphotos.com

Ako ste shvatili da većinu stvari odavno niste napravili, vrijeme je da poradite na svom braku.

Seksualna privlačnost između partnera održava brak i vrlo je važna, a s obzirom na to da toga nismo svjesni, zanemarujemo je.

Brak je zajednica koja se lako može raspasti ako se u nju ne ulaže dovoljno ljubavi, poštovanja, razumijevanja i pažnje.
 
Upravo je za najveći broj razvoda glavni krivac nepažnja. Roditelji između kojih nema intimnosti ili se ona s godinama izgubila, često se razvode kada djeca postanu punoljetna jer je ljubav među njima nestala i nemaju ništa zajedničko osim djeteta.
 
Oni postaju cimeri koji samo žive u istom domu, a ustvari su potpuni stranci jedni drugima. Da se ovo ne bi dogodilo i vama, sjednite i zapitajte se kada ste posljednji put sa suprugom:
 
- sjeli i zajedno pogledali film
 
- rekli jedno drugom "volim te"
 
- otišli na ručak, u kino ili na izlet
 
- ostali sami kod kuće preko noći
 
- otišli na putovanje bez djece
 
- jedno drugo nasmijali
 
- prošetali
 
- na miru razgovarali o tome kako ste proveli dan
 
- vodili ljubav?
 
Ako ste shvatili da većinu stvari odavno niste napravili, vrijeme je da poradite na svom braku. Seksualna privlačnost između partnera održava brak i vrlo je važna, a s obzirom na to da toga nismo svjesni, zanemarujemo je. Seks je fiziološka potreba koja ako nije zadovoljena može izazvati različite probleme i kod žena i muškaraca.

A znanost je dokazala da su osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom, obično uspješnije i na drugim životnim poljima, a samim time su uspješnije i kada je roditeljstvo u pitanju, prenosi Index.hr


Reci što misliš!